Hoppa till sidans innehåll

HÖSTLÖVET

2017-11-06 00:00
Hela 94 st personer var med under lägerdagarna.
  • Uppdaterad: 2017-11-08 15:38

Filiph Svensson, Derice Shumilov Susoho, Marcus Lindström, James Lindström, Fredrik Tagesson och Carl-Johan Ryner var några av ledarna under Höstlövet den 2-5 november i MunktellArenan, Eskilstuna. Dessa herrar, föräldrar, övriga ledare och ungdomskommittén (RUJK) såg till att det rekordstora lägret fungerade över de 4 dagarna.

Det är glädjande att kunna konstatera att ungdomsverksamheten växer och framför allt på tjejsidan. Under lägret var där hela 20 st tjejer bland deltagarna. Det var länge sedan det var så många unga tjejer på ett och samma läger eller tävling. Nu fattas det bara en eller flera kvinnliga ledare.

Deltagarna hade ett ganska fullspäckat schema med både teori och praktik inom bangolfen. Men det fanns även övriga aktiviteter som pingis, bad, tv-spel, sällskapsspel och dans. Dessutom blev föräldrarna mer aktiverade än tidigare, då även de fick instruktioner av ledarna. Bli inte förvånad om det blir några nya licenser redan i vinter bland föräldrarna. Vissa sågs träna flitigt på EB-banorna, vilket inte är så konstigt då Tjejfemman spelas där i Mars månad 2018.

Lördagskvällen firades lite extra då det var en Guldkväll. Bilder, filmer och intervjuer på 2017 års Svenska Juniorlandslags framgångar under året. Filiph Svensson fick ta på sig programledarrollen och ställde en massa frågor till de unga landslagsspelarna. Och vad mindes då de mest av gulddagarna i Askim i somras? Svaret blev enhetligt: - Bollen på Salton!

Lägrets sista dag avslutade som tidigare med en liten tävling där deltagarna blev indelade i 20 st olika 3-manna lag inspirerade av Premier League. Tävlingen spelades över 2 varv, med ett filtvarv och ett EB-varv. På filten var tävlingsformen Bästboll och på EB:en fick varje spelare i laget spela 6 banor vardera. Alexander Malina, Sjöviken IF var faktiskt med i det vinnande laget (Manchester City) i år igen. Denna gången tillsammans med Didrik Ahlqvist, Växjö BGK och Elin Spets, Uppsala BGK.

För övrigt så får sjukvårdaren, Jon Björklund en guldstjärna då han fick rycka in och linda ”nyckelkvinnan”, Charlotte Dybros fot så att hon kunde lättare halta fram bland alla hålltider.

Olika program som fanns med på lägret;

  • ”Teknik för spik”
  • ”Föräldrarutmaning”
  • ”Hitta spelet”
  • ”Fota, Filma & Fixa”
  • ”Bollkoll och frågor till Ryner”
  • ”Dans med Derice”
  • ”Värdegrund”
  • ”Träning för föräldrar”
  • ”Fatta Förening”
Skribent: Mats Nilsson
Epost: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Extramaterial.
Bilder från JVM-Cheb, OT-EM i Portel och SM-veckan i Landskronam.m
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

IL Logo  

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
Södra Kringelvägen 4
281 33 Hässleholm

Besöksadress:
Södra Kringelvägen 4
281 33 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 0451-161 80
E-post: This is a mailto link

Se all info