Hoppa till sidans innehåll

UNGDOMS-SM I MALMÖ, FILT

2017-08-12 21:23
Avslutningsdag på Ungdoms-SM
  • Uppdaterad: 2017-08-12 21:23

Lördagen den 12 augusti var det avslutningsdag på Ungdoms-SM i Malmö. På sista dagen avgjordes filttävlingen över 4 varv för A- och B-ungdomar och 3 varv för C-ungdomar och den Öppna Klassen.

Majoriteten av deltagarna har bott på Scandic Segevång, som ligger i närheten av banorna. När de inte har varit vid banorna, så har de umgåtts på hotellet med bl a bad, gym, kortspel och ja, det har t o m varit "frukostdejter". Ungdomarna har fått nya vänner och förstärkt de tidigare vänskapen. Förhoppningsvis återser vi de flesta av de till höstlägret i Munktell i vinter.

Hur gick det då på dagens tävling? I den Öppna Klassen var det otroligt jämnt och spännande. Inför finalvarvet skiljde det endast 3 slag mellan 1:an och 6:e platsen. Ledningen skiftades friskt under varvet, men Ester Eriksson, Gullbergsbro var den som lyckades bäst på slutbanorna och tog därmed hem segern. Ett slag efter Ester kom både Isabell Möller, Gullbergsbro och storsystern Spets, nämligen Alison, Uppsala BGK. Alison var den starkaste på sudden då hon lyckades vinna på bana 3 och tog hand om silvret.

Bland tjejerna var det inte någon dramatik då Moa Björklund, Tantogården tog sitt guld i Flickor C samt att både Julia Göransson, Växjö BGK och Alva Öhman, Umeå tog sina andra guld under USM i Flickor B respektive Flickor A.

I Pojkar C blev det skifte från EB-tävlingen mellan ettan och tvåan, för på filten vann Leonard Nordlund, Umeå komfortabelt då han bl a gick en mycket bra 36:a på andra rundan. Tvåa blev Didrik Ahlqvist, Växjö BGK som hade ett lite tyngre första varv, innan han kom igång på varv 2 och 3. Bronset vann Anton Svensson, Uppsala BGK

Dagens placeringsklättring gjorde utan tvekan Alexander Zachariadis Sandback, Tantogårdens BGK. Han låg sist i Pojkar B efter första varvet. Klättrade sedan någon placering under andra varvet, men avslutade sedan med imponerade 33,37 på de två sista varven och tog hand om bronspengen. Vann gjorde återigen, BGK Linjens, Erik Nilsson och Anton Eriksson, MGK 49 Nyköping tog ett nytt silver.

Den största klassen, Pojkar A blev återigen en kamp mellan 3 st Jonathan, trots att Alexander Malina, Sjöviken avslutade med en 30 runda och hade grönt i snitt så kom han utanför pallen. Torsdagens vinnare, Jonathan Rydberg, Olofströms BGK fick nöja sig med bronset, 3 slag före Malina. Kampen om segern kom att stå mellan Jonathan Arab-Ekman, Södertäljes BGK och Jonathan Lindoff, Malmö. Lindoff öppnade starkast med 2 st 31:or och såg att gå mot en klar seger, men efter att Arab-Ekman gått tävlingens lägsta resultat, 28 slag på varv 3 så blev det match igen. Killarna skiftades sedan om ledningen under finalvarvet och sedan var de helt lika när de kom till sista banan. Där var Lindoff kyligast och lyckades vinna guldet med 1 slags marginal.

Resultat:

Ungdoms-SM Malmö, filt

 

Övrigt:

Bästa USM-klubb: Malmö BGK 14p

Fairplaypris: Leonard Nordlund, Umeå BGK

Bästa spelare: Jonathan Lindoff, Malmö BGK

Skribent: Mats Nilsson
Epost: This is a mailto link

SM-VECKANS HEMSIDA

BGK LINJENS SM-SIDA

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Extramaterial.
Lär dig BANGOLF med Ryner, Bilder från NM, EB-SM, Tjejfemman m.m
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

IL Logo  

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
Södra Kringelvägen 4
281 33 Hässleholm

Besöksadress:
Södra Kringelvägen 4
281 33 Hässleholm

Kontakt:
Tel: 0451-161 80
E-post: This is a mailto link

Se all info