Vinnarna Alexander Princis & Rikard Lindqvist flankeras av de båda tvåorna

Årets EB-mara kändes så som det var innan covid-uppehållet: Maxat startfält, många vänner från Finland men även Danmark fanns med bland deltagarna. Med tanke på att Svenska Cupen spelades här två veckor innan fanns det många par som förväntades blanda sig i tätstriden:  Alexander Princis/Rikard Lindqvist, Ulf ”Guffe” Kristiansson/Filip Svensson, Lars Brown/Karin Olsson nämndes i favoritsnacket. Med tanke på att Johan Rydberg var bäst på Sv cupen så borde även han – tillsammans med Alexander Njord – kunna ta en topp-5 placering.

Simon Junker gick 18 på beställning.


Simon Junker gick 18 på beställning!

Sista varvet innan final blev riktigt spännande gällande vilka som skulle få spela de avslutande 4 varven, eller packa ihop och åka hem…alternativt sova…
Simon Junker bjöd alla vakna på en fantastisk ”föreställning” när han gick 18 på beställning! Med ganska sent startnummer hade Simon klart för sig vilket resultat som krävdes för att nå finalen. Han hade mångas ögon på sig när han slog in den 18:e spiken och därmed var han och Tom Karlsson Forsberg finalklara.

Christian Moden, Hofors gick både 22 och 24

En annan rolig sak var att 8 av de 14 som hamnade längst ner på raka listan med snitt mellan 29-32 gick var sitt grönvarv. Visst är det härligt att även dessa spelare får känna att de kan prestera ett riktigt bra varv.

Giganternas kamp: Alexander Princis & Peter Eriksson

En riktig rysare ända in i mål

Efter 20 spelade varv låg Kristiansson/Svensson i topp, endast ett slag före Lindqvist/Princis. Därefter 2x Eriksson och Bergqvist/Ljungblad. Den uppmärksamma läsaren har nog  upptäckt att i topp-4 spelade 7 av 8 spelare för Skoghall.

De tre paren som toppade listan när finalen startade, fanns kvar överst även när sista spiken var slagen. Men…inte i samma ordning. Anton gjorde en enorm spurt med 19-18 och plockade 5 slag på Guffe. Dessa båda par delade därmed 2a platsen, endast 2 slag från vinsten som gick till Princis/Lindqvist med 20,6 i snitt på 24 varv.

Att resultaten i tävlingen var extremt låga syns tydligt när Bergqvist/Ljungblad tappade slag på de flesta av de 19 finalistena trots att de avslutade med 22-22. Isaksson/Nilsson körde om och tog 4e platsen genom Eriks suveräna 18-19 de två sista varven.

Annelie Lundell

http://ba.bangolf.se/11200/result.htm