Hoppa till sidans innehåll

Återstartsstöd till föreningar och distrikt


Svenska Bangolfförbundet (SBGF) har erhållit 600 000 kr i återstartsstöd efter pandemin.

Återstartsstödet kommer från Riksidrottsförbundet och syftar till att återrekrytera och nyrekrytera bangolfare. Av dessa 600 000:- ger nu Svenska Bangolfförbundet föreningar och distrikt möjlighet att ansöka om 275 000:- för insatser som syftar till att öka antalet bangolfare.  

Förbundet, distrikten och föreningarna står inför en stor utmaning då det varit ett långt uppehåll i tävlings- och träningsverksamheten. Många spelare har inte hittat klubban igen. Vi har inte haft några seriespel i Svenska Serien på två år, vilket är vår populäraste tävling och en stark motivationsfaktor för många.

Även landslagsverksamheten har drabbats då det inte har funnits några landslagsuppdrag under 18 månader. Därtill har den ständiga åldersväxlingen i juniorlandslaget försvårats då vi inte har haft chans att skola in nya spelare i juniorlandslaget. 

SBGF vill åstadkomma följande med återstartsstödet:

 • Stimulera till återstart av tränings- och tävlingsverksamhet för de som höll på innan pandemin.
 • Minska trösklar för att börja träna och tävla regelbundet för de nya som kommit in i sporten.
 • Åtgärda bekymmer med leverantörer av IT som under pandemin varit tvungna att göra sig av med personal som arbetat med våra system. Detta leder troligen till byte av leverantör, vilket kan bli kostsamt med uppstartskostnader.
 • Satsa på en ökad visibilitet och modernisering av våra kommunikationskanaler och synlighet från våra största tävlingar för att höja intresset och visa att vår verksamhet är i full gång.

Förbundets projekt riktade mot distrikten

SBGF kommer erbjuda distrikten ekonomiskt stöd via anslag för ökad satsning på regional tävlingsverksamhet såsom distriktsserier och DM. I budgeten för återstartsstödet finns för detta avsatt 75 000:-

Förbundets projekt riktade mot föreningarna

För våra föreningar finns två stimulansbidrag. Det ena är projektet ”Hela Sverige tävlar i Bangolf” där föreningen ersätts när nya eller återkommande spelare gör sina första tävlingar. Det andra är ökad satsning på lokal ungdomsverksamhet via centralt betalda instruktörer som agerar lokalt.

 1. Projektet ”Hela Sverige tävlar i Bangolf”.

Förbundet betalar ut ett tävlingsbidrag för nya och återkommande spelare vid tävlingar som kräver tävlingslicens (nationella tävlingar, internationella tävlingar, DM och SM). Detta för tävlingar från och med 20210901 till och med 20221231. Observera dock att de budgeterade medlen om 125 000:-,  kan ta slut tidigare än 20221231. Maxbelopp per förening är 10 000:-

Bidragsbelopp per spelare och tävlingsstart

 • För ungdomar och juniorer 300 kr/tävling
 • För övriga:                        150 kr/tävling

Bidragskvalificerande spelare

 • Nya spelare som 20210831 spelat maximalt två licenskrävande tävlingar. Föreningen kan ansöka tre gånger för dessa spelare. 
 • Spelare som gör tävlingscomeback efter fem år, och således inte har spelat licenskrävande tävling efter 20160831.

Bidraget räknas ut av förbundet och betalas ut autonmatiskt till klubbarna

 • Spelare som gör tävlingscomeback efter covid-19, och således inte har spelat licenskrävande tävling efter 20191231.

Bidraget räknas ut av förbundet och betalas ut automatiskt till klubbarna

 

 1. Projektet ”Ungdomsverksamhet”

Ökad satsning på lokal ungdomsverksamhet via central betalda instruktörer som agerar lokalt. Här finns i budgeten för återstartsstödet avsatt 75 000:-

Sökbara summor

Distrikt som ansöker om bidrag för ökad tävlingsverksamhet eller förening som ansöker om bidrag för ungdomsverksamhet kan bli beviljade upp till 30 000 kronor. Sök för ett eller flera projekt. SBGF beviljar och fördelar pengarna utifrån antalet ansökningar och ansökningarnas kvalité. Beviljade föreningar och distrikt ska återrapportera hur medlen har använts och viken effekt de tilldelade medlen haft.

Ansökan Återstartsstöd Blankett (PDF)

Frågor?

Välkommen att kontakta Magnus Lampert, 070-2517314 eller via mejl: This is a mailto link med era frågor, för att bolla idéer eller få hjälp med er ansökan.   

Uppdaterad: 24 JAN 2022 15:52 Skribent: Jan-Åke Persson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-3 300x423.pngExtramaterial.
Resultatlänkar
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png