Hoppa till sidans innehåll

Rörelsefonden - Bangolf för ALLA


På Idrottsgalan igår tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Bangolfförbundet får medel från Rörelsefonden. Bangolf för alla vars syfte är att tillgängliggöra bangolfen för fler, oavsett förutsättningar och ambitionsnivå.

Projektet heter Bangolf för alla och tanken är att vi under året ska nå ut till personer med fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar och målet är att skapa en idrottsrörelse där alla får plats, oavsett prestation och förutsättningar. Personer med funktionsnedsättningar är mindre fysiskt aktiva än andra och en mindre andel i den gruppen bedöms nå hälsorekommendationen om minst 30 minuters fysisk aktivitet per dag jämfört med den övriga befolkningen. Svenska bangolfförbundet hoppas att genom bidraget från Rörelsefonden bidra till att öka aktiviteten och att göra det möjligt att delta i en sport som ger både glädje och möjlighet att vistas utomhus tillsammans med andra.

– Tillsammans med Svenska Spel och Riksidrottsförbundet vill vi göra bangolfen mer tillgänglig för alla som vill testa på. Genom olika prova på aktiviteter som kommer finnas kostnadsfritt på banor såväl inomhus som utomhus är målet att sänka tröskeln till bangolfen, säger Mari Aldrev, projektansvarig på Svenska Bangolfförbundet.

Vill ni ha förslag på aktiviteter som ni kan ansöka om bidrag till så får ni gärna höra av er till Mari Aldrev på telefonnummer: 076-3920324. Tanken är att de aktiviteter ni anordnar ska vara kostnadsfria då ekonomi ofta är ett hinder för att delta i olika sporter för gruppen med funktionsnedsättningar. Även tillgänglighet och bristande information om vart man kan träna är en faktor som bidrar till mindre aktivitet samt att utrustningen inte är anpassad. 

Ansökan Rörelsefonden - Bangolf För ALLA (blankett PDF)

Uppdaterad: 23 FEB 2022 08:48 Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png