Hoppa till sidans innehåll

3-MANNA OT-SM AVGJORT

15 JUL 2022 20:35
Tredje dagen vid oldtimers-SM innebär avgörande i lagtävlingen och kval i de individuella klasserna inför finalen. Under dagens spel slapp deltagarna nästan regnet helt, som störde en del av gårdagen.
  • Uppdaterad: 15 JUL 2022 20:35

Guld till Örebro

Robert Gustavsson, Lennart Jansson och Magnus Mårtensson kunde defilera i mål. De tog en överlägsen seger i 3-mannatävlingen och krossade övriga med 45 slags marginal. Jens Näslund, Tommy Bertelsson och Niclas Witte gav VK-78 ett silver och Eskilstuna tog bronset genom Bror Wallen, Tommy Blixt och Anders Hedlund.

Herrveteraner

En laddad Viberg gick ut och visade verkligen att han har siktet inställt på guld. Han gjorde ett stort ryck med serierna 29-33 och leder nu med hela 16 slag!

Håkan Robertsson klarade sig utan höga siffror även dag tre. Han malde på med jämna varv och är kvar på silverplatsen. Sedan följer ett riktigt getingbo med medaljhungriga veteraner. Men även om de har presterat bra resultat så har de lite ”onödiga missar”…Bror Wallen (3:a) slog en 6a på stordroppen, Mats Olsson (7:a) hade grus i maskineriet sista varvet till exempel. Däremot har Bertil Olsson (4:a) och Roger Njord (5:a) klarat sig från några större plumpar. OT-SM-kungen Lennart Jansson (6:a) avslutade dagen med ett fint 31-varv och har börjat klättra uppåt i resultatlistan. För att få spela final krävdes 43,5 i snitt.

Roland ”Katten” Törnvall kämpade väl och var på strålande humör. En 55:e plats av 70 st blev det för tävlingens äldsta deltagare (87 år)

Damveteraner

När Annelie Lundells 47-varv var tredje varvets bästa resultat i klassen, kan man börja undra hur svåra banorna är egentligen…

Det var berg-o-dalbana under varven för de flesta andra under dagens spel. Höga siffror dök upp var som helst och blandades med spik och tvåor. Pirkko Maaninka behöll dock ledningen inför finalvarven.

Oldgirls

Trots mycket blandad kompott av siffror på varven så behöll Ginalyn Robertsson ledningen, men den har krympt till endast ett slag till Ingela Eriksson. Ingela spelade mycket bra i dag, 44-37 och har för närvarande god marginal till Birgitta Malmgren som tog sej förbi gårdagens trea Illi Karlsson. Endast två slag skiljer det i bronskampen.

 

Oldboys

Gårdagens ledare Tommy Bertelsson fick problem under första halvan av dagens första varv. Efter bana 10 släppte det och han drog 4 spik i rad och kom till slut in på 40, vilket även Daniel Ågren gick. Då passade Robert ”G” Gustavsson på att kasta in ett 29-varv och plockade givetvis många slag.

Ågren bet ihop och startade nästa varv med 5 spik samtidigt som ”G” slog 6 på rännan. Ågren fortsatte med bara spik och tvåor och gick tävlingens lägsta varv, 26 slag, medan Bertelsson och ”G” gick båda 33. Dessa tre gubbar har gjort ett ryck till de övriga: ”G” har 202, Bertelsson 210 och Ågren 213. Närmast efter den trion ligger Bo Göran Svensson på 220 som har spelat upp sig ordentligt från första dagens två svartvarv. I går och i dag har det lyst grönt alla varv. Magnus Mårtensson avslutade dagen med 45 och förpassades till 5:e plats.

43,7 i snitt behövdes för att klara sig vidare till final.

 

Foto : Christian Eriksson

Resultat efter dag 3

Skribent: Annelie Lundell / Mediakommittén
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png