Hoppa till sidans innehåll

LANDSLAGSTRUPPEN TILL OT-VM I WANNE-EICKEL I TYSKLAND

03 JUL 2022 20:18
Nu är truppen till OT-VM i bangolf uttagen.
  • Skapad: 03 JUL 2022 20:18

Som alltid när en trupp ska tas ut måste man väga för och emot. Någon spelare har gjort bra resultat, andra lite mindre. Tills slut ska jag då som ytterst ansvarig få ihop ett lag som jag tror på att de kan fungera och leverera. Under det senaste året har vi haft en bruttotrupp som från början innehöll ganska många spelare. Efter jul bantades truppen ner till 11 herrar och 5 damer. Sedan hände det som inte fick hända. När Mats Nilsson avled lämnade det djupa sår i bangolfsverige. För hans familj och vänner var naturligtvis ännu mer smärtsamt, och jag förlorade den spelare jag var mest säker på skulle få en plats till VM.

När säsongen satte i gång på allvar tog jag tidigt ut tre herrar och två damer. Tyvärr fick en av dessa spelare förhinder. Det här är något som inträffar ganska ofta. Det kan ha med jobb, semestrar eller familjesituationen att göra. Det är bara att acceptera, eftersom vi inte är heltidsproffs är det till exempel svårt med ledigheter. Senare har även andra spelare meddelat att de inte är tillgängliga för spel i år. Nu är i alla fall truppen klar och den ser ut på följande sätt:

Damer:

Agneta Harrysson Asarum
Annelie Lundell Malmö
Ingela Eriksson Djulö
Birgitta Malmgren Örnsköldsvik 

Herrar:

Magnus Westerberg Tyresö
Stefan Viberg Tyresö
Patrik Eliasson Tyresö
Martin Lundell Hjelmsjö
Magnus Mårtensson Örebro
Stefan Björk Skoghall
Daniel Ågren Södertälje

Som alltid när det tas ut en sådan trupp kommer det finnas personer som inte håller med om att det är ”rätt lag”. Spelare som tycker att ”varför kom inte jag med?” Det är en balansgång och det krävs fingertoppkänsla för att ta ut rätt lag.

Visst, man får absolut ha åsikter om vad som är rätt eller fel, men det här är de spelare jag i dagsläget tror mest på, och det handlar om att bygga ett lag som ska kunna vinna medaljer på ett mästerskap.

Tre spelare i truppen är så kallade ”rookies”. Det är Ingela Eriksson, Birgitta Malmgren och Patrik Eliasson. Det ska bli väldigt spännande och se vad de kan åstadkomma i Tyskland. Resten av spelarna är en mycket rutinerad skara spelare, med minst två mästerskap i bagaget. Hur många Martin och Annelie Lundell har tillsammans vågar jag inte ens gissa.

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png