Hoppa till sidans innehåll

NYINSTIFTAT UTVECKLINGSPRIS TILL OLLE FINGALS MINNE

21 FEB 2022 18:18
Vid nedläggning av Daga Bangolfklubb fanns stipulerat i stadgarna att det överskott som fanns i klubbens kassa skulle gå till idrottsfrämjande åtgärder och insatser.
  • Skapad: 21 FEB 2022 18:18

Efter att ha sonderat terrängen mot flera potentiella samarbetspartners vände sig ledningen för Daga mot Svenska Bangolfförbundet med förfrågan om ifall förbundet kunde tänka sig att administrera en form av stipendium eller prisfond. Några möten genomfördes mellan parterna och till slut fanns ett avtal om samarbete. Priset kom att döpas till ”Daga BGK:s utvecklingspris till Olle Fingals minne”.

Olle Fingal var mångårig entusiast i Daga både som ledare och spelare. På något sätt var han föreningen personifierad och den som var drivande i klubben. Olle hade flera styrelseuppdrag inom klubben och var den perfekta ideella ledaren. I samband med Olles sjuttiårsdag förärades han med ett diplom och blev även hedersmedlem i Daga BGK. Tyvärr gick Olle bort alldeles för tidigt och om det är någon i klubben som ska äras så är det just Olle, därav var valet av namn för det nyinstiftade priset väldigt enkelt.

När Daga stängde ned böckerna fanns det hela 570 000 kronor i kassan, en summa som i sin helhet fördes över till Svenska Bangolfförbundet för att under cirka tio årstid kunna delas ut som pris om 50 000 kronor per år. Priset är avsett att gå till en eller flera av följande kategorier:

Förening:

En förening ska kunna tilldelas priset för att utveckla sin verksamhet, utbyggnad av anläggning, ges möjlighet att skicka främst ungdoms- och juniorspelare på läger och tävlingar. Priset ska även kunna delas ut som stöd till nystartade föreningar.

Spelare:

Priset till en enskild spelare delas ut för att ge spelaren chansen/möjligheten att vidareutveckla och utbilda spelaren i sitt eget spel.

Ledare:

Priset delas ut för att ge ledaren möjlighet till vidareutbildning inom sitt ledarskap och vidareutbildning inom bangolfen.

Eldsjäl:

Priset ska kunna delas ut till en för bangolfen riktig ”eldsjäl” som under längre tid spridit bangolfens budskap och på flera sätt bidragit till utveckling av förening, spelare, distrikt, förbund eller liknande. Priset delas ut för att ge eldsjälen möjlighet att vidareutveckla sitt engagemang inom bangolfen.

Då detta pris inte är prestationsbaserat utan ska delas ut för att utveckla vår idrott så kommer en jury bestående av minst tre och max fem medlemmar utse pristagaren. Medlemmarna i jurygruppen väljs av SBGF. Juryns ordförande är tillika ordförande i Svenska Bangolfförbundet.

Från Daga BGK:s sida är känslan att pengarna kommer kunna leda till stor utveckling för sporten bangolf under en lång tid och göra skillnad för både ledare, spelare och föreningar. Svenska Bangolfförbundet ser på saken på precis samma sätt och välkomnar samarbetet mellan Daga och SBGF.

Priset kommer delas ut i samband med förbundsårsmötet varje år och den första utdelningen kommer att ske 2023.

Skribent: Magnus Lampert
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png