Hoppa till sidans innehåll

2 X LAGSILVER FÖR JUNIORERNA

09 AUG 2018 20:03
Det blev dubbla lagsilver för juniorlaget.
  • Uppdaterad: 10 AUG 2018 02:08

Andra dagen på Junior-VM i Cheb bjöd återigen på mycket fint väder. Lagtävlingen skulle avgöras under dag 2 och våra svenska killar låg 16 slag efter Tyskland som var i ledningen efter första dagen. Killarna spelade ganska jämnt med tyskarna de första tre varven idag och tappade endast 2 slag, så inför finalvarvet väntade en nästan omöjlig uppgift för Sverige att komma ifatt tyskarna. Tyvärr kom killarna inte nära tyskarna eftersom de avslutade med sitt bästa betongvarv i tävlingen och vann guldet komfortabelt före Sverige med hela 39 slag. Killarna hängde med Tyskland på EB:en där de endast var 1 slag efter vinnarna, men på betongen var Sverige inte nära Tyskland. Om bronspengen var det betydligt jämnare då hemmanationen, Tjeckien och Schweiz var helt lika inför den sista dubbelrundan. Där var Schweiz bättre och lyckades vinna den kampen med 12 slag.

Det svenska killaget har bestått av Alexander Njord, Jonathan Arab-Ekman, Rasmus Bergqvist, Johan Rydberg, Eric Bohlin, Elias Zachariassen och Lukas Larsson.

För tjejerna började dagen bra då man plockade in halva försprånget redan under första varvet som Tjeckien fått efter dag 1. Dessutom spelade de tyska tjejerna bättre än Sverige så marginalen till trean krympte också. Men efter det satte Tjeckien in en högre växel och Sverige var inte nära att kunna rubba hemmanationen. Det definitiva avgörande kom under varv 7 då Tjeckien går ett mycket bra betongvarv medan Sverige gör sitt sämsta resultat, vilket bäddade för en kamp mot Tyskland istället om silvret. Inför finalrundan var det endast sex slag som skiljde nationerna åt, men trots högljudda spikvrål från tyskorna så kom de inte närmare än fem slags marginal för svenskorna. De svenska tjejerna som har det absolut jämnaste laget av alla deltagande lag kunde med sitt trygga spel bevaka sin ledning och utöka den på slutbanorna till 8 slag då ankaret, Jennifer Göransson spikade blixten (bana 18). Noterbart är att reserven, Julia Göransson gick bäst av tjejerna den sista dubbelrundan (29,21). Förutom nämnda tjejer bestod även silvertjejerna av startern, Wilma Harrysson och mittfältaren, Felicia Vikström.

Måste även tillägga att det var bra kämpat av coacherna, Erik Gustafsson och Daniel Johansson på betonganläggningen samt Tommy Fröjd och födelsedagsbarnet John Widlert på EB-banorna plus Lars Broddevall som sköter allt det praktiska. Dessutom har Sverige förmodligen den största supporterskaran bestående av föräldrar och släktingar som hejar på de blågula spelarna under tävlingsdagarna.

På fredag avgörs först den mixade partävlingen (efter 10 varv) och sedan den individuella slagtävlingen (efter 12 varv). I mixlagen ligger för tillfället Eric Bohlin och Jennifer Göransson bäst till av svenskparen på en tredje plats. Bäst individuellt är Elias Zachariassen på en 6:e plats och Eric Bohlin 7:a bland killarna medan Jennifer Göransson ligger delad trea i tjejklassen.

8-11/8, Junior-VM i Cheb, Tjeckien

Foton från dagen och lagtävlingens prisutdelning

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png