Hoppa till sidans innehåll

3-MANNA UNGDOM & JUNIOR/U23

25 FEB 2018 12:43
Väst och Syd vinnare då 3-Manna avgjordes i Borås
  • Skapad: 25 FEB 2018 12:43

Resultat 3-Manna Ungdom & Junior/U23 2018 Borås

Bilder från tävlingen

Årets 3-manna ungdom & juniorer hade gjorts om så att även U23-spelare fick vara med. De spelade tillsammans med juniorerna, vilket blev en succé rent deltagarmässigt. Sammanlagt var det hela 16 lag som kom till start, varav sex var ungdomar.

Tävlingen spelades på Borås MGK:s filtbanor, inomhus i Boråshallen. Samtidigt under tränings- och tävlingsdagarna avgjordes Vinter-OS i PyeongChang, Sydkorea. Största jublet utanför banorna kom när skidskytteherrarna vann guldet. Annars var det som sig bör, glädjeyttringar, kamratanda och kämparglöd ute på anläggningen.

I ungdomsklassen var glädjande majoriteten tjejer och en av de som imponerade mest av tjejerna var unga, Jill Spets, Öst ”Stars” med sin sprudlande energi och bra spel. Kampen om första platsen kom att stå emellan Syds lag ”Trippalowskij” och Mellans lag ”Mellan hindren”. Här var Syds lag det starkaste där de vann samtliga varv under lördagen och hade ett lagsnitt på under 34. På söndagens finalvarv, varv 4 höll Mellan på att komma ifatt Sydlaget, men ”Trippalowskij” lyckades hålla undan och vinna med 2 poäng. I det segrande laget ingick Didrik Ahlqvist, Jasper Nilsson, Julia Göransson och Erik Nilsson.  Om tredje platsen var det en kamp mellan Östs ”The Winners” och Nords ”Team Celcius”, där ”The Winners” avslutade med sitt bästa lagvarv under helgen och kunde därmed knipa bronspengen.

Den äldre klassen, Junior/U23 med hela tio lag, höll favoriterna från Väst ”Mothers Baby” för trycket och spelade mycket bra med flera blåvarv. Bäst i laget och på raka listan var juniorlandslagsspelaren, Lukas Larsson som radade upp det ena låga varvet efter det andra. Övriga spelare i det vinnande laget var Johan Tuvesen, Alexander Njord och Amir El-Quachani. I stort sett alla av Sveriges bästa herrjunior var på plats och vi fick se mycket bra spel och resultat, vilket syns på den raka listan där sex av de nio första är herrjuniorer. Silverkampen vanns av Syds lag, ”Pers Änglar”, som med 2 poängs marginal besegrade bronsmedaljörerna, Östs ”Kultur”.

Förbundskaptenen för juniorerna, Daniel ”Bjarne” Johansson var på plats tillsammans med sin ständige vapendragare, Erik ”Ecke” Gustavsson. De hade soffhäng vid bana 10, Rännan hela helgen och var särskilt imponerade av våra ungdomar. Extra kul att det var så många spelare på tävlingen vilket sporrar alla tävlande samt ledare. 

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png