Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson diskuterar favoritskapet?

ALLA TALAR OM RYNER OCH PERSSON

03 DEC 2015 20:46
Inomhus-SM i dagarna tre från MunktellArenan.
  • Skapad: 03 DEC 2015 20:46

På fredagen startar Inomhus-SM i MunktellArenan, Eskilstuna. Underlaget är filt och antalet startande, med drygt 140 det högsta sedan tävlingens återkomst för tre år sedan. Troligen är det även det vassaste startfältet, åtminstone vad gäller herrar och oldtimers herrar. 

 

Carl-Johan Ryner och Fredrik Persson, båda Uppsala BGK ses av många som spelarna som gör upp om guldet i herrklassen. Det finns visst fog för tipsen då Carl-Johan dominerade på Europacupen för ett par månader sedan medan Fredrik var riktigt vass vid sommarens VM. Kanske kan Fredriks motivation ökas något av att Inomhus-SM tillhör de tävlingar som han inte har vunnit. Vilka skulle då kunna sätta käppar i hjulet för en Uppsaladubbel? Ja, kanske bronsmedaljören från samma tävling på samma plats för två år sedan, Strängnäs Robin Andersson? Tyresös Patrik Nässelkvist visade grym form tidigare i veckan på kvällstävlingen, men SM är ju något helt annat. Sebastian Ekängen och Fredrik Tagesson, Skoghall har också kapacitet att blanda sig i striden. Sundsvalls Magnus Mårtensson gjorde ett mycket bra SM på hemmplan i somras. Upprepar han det spelet är det mycket möjligt med medalj till Norrland. 

 

Hör här vad Peter Samuelsson, Uppsala BGK, har att säga om sin filtåterkomst, men även hur det har sett ut för Ryner-Persson på träningen. 

 

På förhand är allt annat än seger i damklassen för Karin Olsson, Uppsala en präktig skräll. Hon är mest meriterad och den enda som egentligen visat riktiga toppresultat. Det ska således mycket till för att hon ska petas ned från drottningtronen. Hur det ska gå där bakom känns väldigt ovisst och svårtippat. 

 

Sist det begav sig så vann Birgitta Malmgren i Oldtimers Damer. Örnsköldsviksspelaren kan mycket väl knipa guldet även denna gång. Annelie Lundell. Linjen lär utmana tillsammans med Pirkko Maaninka, Eskilstuna. 

 

Oldtimers Herrar står för ganska exakt halva startfältet och bland den stora mängden startande finns också en mängd kvalitetsspelare. Örebros Lennart Jansson gör ytterst sällan en dålig tävling på Munktellfilten. Tyresös Magnus Westerberg har setts träna flitigt. Sundsvall har flera namnkunniga med. Hemmaspelare som Anders Görlin, Kari Laakso och Bror Wallén brukar vara stabila och har verkligen rutin på att spela tävlingar i Munktell. 

 

Lennart Jansson Örebro

 

Damjuniorerna är tre till start vilket är två fler än i fjol. Vanligtvis brukar damjuniorklassen till stor del bestå av landsslagspelare men här finns nu ingen med sådana meriter. Tvärtom är det en ganska orutinerad trio. Mosås Julia Sjöberg och Malmös Johanna Lindoff gör mästerskapsdebut men föreföll bekväma och redo på träningen. Asarums Wilma Harrysson har däremot provat på SM-hetluften tidigare. Frågan är, tar någon eller några av dem chansen att verkligen visa framfötterna? 

 

Wilma Harrysson Asarum

 

Herrjuniorerna slutligen med blott nio startande. Däremot flera mycket duktiga spelare. James Lindström, Umeå vann SM i somras. Eric Bohlin, Uppsala och Filip Springfelt, Köping har båda fått landslagsdebutera. Räkna inte heller bort Oskar Einan, köping och Rasmus Bergqvist, VK-78. Det kan förhoppningsvis bli ett blåvarvssurrande getingbo med riktigt bra spel 

 

Inomhus-SM avgörs med slagspel fredag-lördag. Första kval efter två varv och totalt fem varv. På söndag spelas matchspel för de 32 bästa herrarna oavsett klass och de 16 bästa damerna oavsett klass. Tävlingarna börjar varje dag 08.00 och går att följa bana-för-bana via resultatlänkar. 

 

Resultat Inomhus-SM Slagspel

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png