Hoppa till sidans innehåll

ANDRA UPPLAGAN AV SAGM SPELAS I HELGEN

30 AUG 2019 19:53
Lika som under första upplagan i Sundbyberg 2018 lockar Swedish Adventure Golf Masters i Gullbergsbro i år även ett internationellt startfält.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2019 19:53

Sista dagens träning börjar närma sig emot sitt slut och det har faktiskt varit soligt och fint i Gullbergsbro under dagen idag. Ett område som fått tåla en del omkastningar under veckan när regnet har varit framträdande. Så SBGF hoppas innerligt att temat från USM håller i sig och att tävlingarna får bli ostörda från den mixade väderleken. Det 86 spelare stora startfältet kommer under två dagar att både i lag och individuellt (fördelat på sex stycken klasser), kämpa om de åtrovärda SM-tecknen. Tävlingen avslutas liksom förra året med en superfinal, där endast de 18 bästa spelarna oavsätt klass kommer att få spela. Annorlunda från ifjol är dock att nu efter de sex spelade grundvarven kommer de 18 bästa att börja om på 0 inför ett avslutande varv som kommer kora den stora vinnaren av SAGM 2019. 

På tal om internationella starter under årets upplaga så är det åter spelare från både USA och Tjeckien som har hittat till Gullbergsbro denna helgen. Rick Baird, Mike Johnson och Nate Nichols från USA samt Matej Vicek, Daniel Vlicek och Vaclev Svasc från Tjeckien. 

SBGF Media fick även kort intervju med Nate Nichols från USA (guldmedaljör i mixade lag tidigare i år under WAGM 2019 i Kungälv) där han bara pratar gott om helgens anläggning i Gullbergsbro:
- Det är fantastiskt fint här. Jag gillar verkligen spelet här. Det är ett annorlunda spel än i USA. Här spelar man ju mycket på ”ruffkanterna” medan vi har mer av raka kanter där hemma. Det är också intressant att det endast spelas med en golfboll nu som vi amerikaner också är vana vid sedan tidigare. Det var svårt på WAGM i Kungälv till exempel när man hade många olika bollar. En faktor som skiljer sig är att det är snabbare gräs på greenerna här. Man får putta väldigt löst. Ungefär hälften mot vad jag är van vid, så det kommer bli den stora utmaningen för mig. Men överlag är det som tidigare nämnt väldigt kul att vara här och spela. Jag känner ju också flera av spelarna här så det är ju också bara trevligt!

Jenny och Nate från SAGM 2019

En av favoriterna är såklart Gunnar Bengtsson (totalsegrare av WAGM 2019 i Kungälv) och när SBGF nämner det för honom ler han och säger - "Det är många duktiga på plats. Det kommer bli en tuff kamp i toppen i år."

Annars är det trevlig stämning och glada människor. Många av de nyare MOS-spelarna säger att det känns bra och en kommentera att "vi nya" är lite av statister när Gunnar o Ricard (läs Gunnar Bengtsson och Rikard Lockner) nog kommer gör upp om segern i superfinalen när totalsegraren av årets SAGM ska koras under söndagen. 

Herrspelare som är med i toppen på MOS

Mer bilder från träningsdagarna kommer upp inom kort. Starttid klockan 08.00 imorgon lördag. 

Resultlänk: 
31/8 - 1/9, SAGM, Gullbergsbro BGK

Foton träning

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png