Hoppa till sidans innehåll
Foto: Einar Mattsson

CARL-JOHAN RYNER REDDE UT STORMEN I INOMHUS-SM

05 DEC 2015 16:28
Karin Olsson överlägsen damsegrare.
  • Skapad: 05 DEC 2015 16:28

Slagspelet av Inomhus-SM är över och segrarna på dam- respektive herrsidan heter precis som förhandstipsen Karin Olsson och Carl-Johan Ryner. De båda Uppsalaspelarna upprepade därmed sina triumfer från 2013, även då spelades Inomhus-SM på MunktellArenans filt. För Karin var det tredje raka då hon dessutom vann i fjol när tävlingen gick på EB.

 

Carl-Johan förbättrade sina resultat rejält jämfört med igår och visade idag verkligen sin klass. Konkurrenterna kunde inte matcha spelet. Carl-Johans klubbkamrat Fredrik Persson försökte men mäktade inte riktigt med. Däremot var Uppsaladubbeln ohotad. Sebastian Ekängen, Skoghall såg till att det som så många gånger förr de senaste åren fanns en resultatlista med Uppsala först och Skoghall strax bakom, då han knep bronset.

 

Om man letar med mikroskop kan man hitta ett hot mot Karins seger. Det var på tredje varvet när Djulös Ingela Eriksson hade blått på gång men fyllde en bana på slutet. Segern blev till slut 17 slag och lika många slag var Ingela före bronsmedaljören, Rose-Marie Lönnqvist från Tantogården. Stora avstånd i damklassen där dramatiken helt uteblev.

- Jag hade hoppats på att avsluta bättre, idag var inget bra, det är gårdagens resultat som räddar upp snittet, säger Karin Olsson.

Är det svårt att motivera sig?

- Nej, det påverkar inte. För mig handlar det mer om tajmingen inte sitter på vissa slag. Det är en teknikfråga. Jag försöker att göra det så bra som möjligt själv.

Hur kul är det att vinna?

- Jag tycker om att tävla, utmana mig själv och vinna.

 

Lördag Karin Olsson

Karin Olsson, Uppsala BGK

 

Segrare i Oldtimers Damer blev lite överraskande Marie-Louise Tunmats, Örebro. Detta efter att gårdagens ledare Annelie Lundell, Linjen inte fått spelet att stämma idag. Annelie fick även se sig passerad av Örnsköldsviks Birgitta Malmgren som knep bronset med två slags marginal.

Grattis till guldet. Hade du väntat dig det när tävlingen startade?

- Nä det hade jag verkligen inte gjort.

Har du spelet bättre eller motståndarna sämre?

- Jag har nog spelat bättre än jag förväntade mig att göra.

Hur ska du fira guldet?

- Gå hem, koppla av och smälta att jag har vunnit.

Hur var det att spela "discobangolf"?

- Jag tyckte att det var kul, jag diggade med mellan låtarna.

 

Lördag Marie-Louise Tunmats

Marie-Louise Tunmats, Örebro BGK

 

Magnus Westerberg, Tyresö såg ohotad ut efter tre varv. Bror Wallén, Spiik ville annat och satte hårt mot hårt. Sex plockade slag på nästsista varvet sedan andra halvan bestått av åtta spik och en tvåa. Sista varvet började Bror bäst, men en trea på klacken på kostsam i guldfajten. Så, guld till Magnus Westerberg och silver till Bror Wallén. Bronset tog Anders Larsson, MGK 4 Nyköping hand om efter särspel. Bana 1 är ett mycket lättspikat sidospel, men alla tre herrarna i särspelet visade hur man kan missa det. Anders började sedan på tvåan och spikade vilket skulle visa sig räcka.

 

Lördag Magnus

Magnus Westerberg, Tyresö BGK

 

Ny svensk mästarinna bland damjuniorer är Mosås Julia Sjöberg. Efter en tämligen jämn inledning mellan de tre tävlande igår så var Julia idag helt överlägsen sina konkurrenter. Två grönvarv i tävlingen imponerar. Segermarginalen blev 27 slag till Wilma Harrysson, Asarum. Bronset till Malmö och Johanna Lindoff.

 

Lördag Julia Sjöberg

Julia Sjöberg, Mosås BGK

 

Herrjuniorerna bjöd på en tät och nervkittlande avslutning. Med varvet kvar var fem spelare inom en handfull slag. Bäst när det gällde på sista varvet var Köpings Oskar Einan. Klubbkomisen Filip Springfeldt såg till att det blev dubbelt Köping genom att på sluttampen ta sig förbi Umeås James Lindström.

- Jag kände att jag hade en fördel eftersom jag slapp ledartrippeln på sista varvet, säger Oskar Einan. Jag är lite i chock för jag trodde inte att jag skulle vinna. Jag trodde att James skulle köra på ännu mer efter sitt fjärde varv, berättar Oskar när han pustar ut efter målgång.

 

Lördag Oskar Einan

Oskar Einan, Köpings BGK

 

Avslutningstimmarna av slagspelet blev musikfyllda då en crossfit tävling ägde rum på den angränsande friidrottsanläggningen. Därifrån pumpade discomusik ut.

Imorgon söndag avslutas Inomhus-SM med matchspel för de 32 bästa herrarna och de 16 bästa damerna. 

 

Resultat Inomhus-SM Slagspel

Resultat Inomhus-SM Matchspel

 

Foto samtliga: Einar Mattsson

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png