Hoppa till sidans innehåll

CHAMPIONS LEAGUE 2019 STARTAR IMORGON

21 AUG 2019 17:24
Nu är det dags för Minigolf Champions League Final 2019, som i år spelas i Voitsberg, Österrike. Ska Uppsalas herrlag bli historiska och ta hem segern för 10:e året i rad?
  • Skapad: 21 AUG 2019 17:24

I år representeras Sverige av Uppsala på damsidan samt Uppsala och Skoghall på herrsidan.

Uppsalas herrlag är titelförsvarare och har vunnit de senaste 9 åren. Ska de nu kunna bli historiska och ta hem segern 10 år i rad? De har redan tagit hem titeln 11 gånger men nu kan det alltså bli 10 i rad!  
Självklart ses Uppsalas herrlag som favoriter med den imponerande sviten av segrar. Hur känner de inför tävlingen och hur känner Skoghall, som skuggat Uppsala och hamnat topp 3 i flera år? Medaljer kan det säkert bli till båda lagen och även damerna kan säkert också ha goda chanser till en topplacering och kanske kan de få med en medalj hem även i år?
Media har lyckats få kontakt med lagen och här nedanför kan du läsa om hur de känner inför morgondagen. 

Intervjuer Champions League 2019 Voitsberg
SBGF Media

Intervju med Uppsalas Herrspelare Carl-Johan Ryner (foto: Champions League 2019 Voitsberg, fb)

Efter att ha varit i Voitsberg i några dagar, hur är filten? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Uppsalas spel sett ut överlag under träningen som varit?

Träningen har varit lite upp och ned, men nu har det ordnat till sig lite och vi är nere på strax över 28 i snitt på alla 7 spelare. Trots att de har glömt bort att bygga 2-3 meter på varje bana så är de roliga att spela och det är inte nödvändigtvis så att direktspel lönar sig på rakbanorna. De flesta av oss har gått över till traditionella spel på nästan alla rakbanor. Det finns egentligen inga svåra banor utan det handlar om att inte missa genomgångar, men att spela safe kommer inte att hålla utan man måste även vara offensiv så man får i åtminstone 9-10 spik varje runda. Om det blir bra väder och man spelar bra så kan man komma ner under 25 i snitt, lagsnitt på 27,5 är görbart.

Intervju och frågor till Skoghalls Herrspelare Ulf Kristiansson (foto: Champions League 2019 Voitsberg, fb)

Ni har nu varit i Voitsberg några dagar, hur är filten? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Skoghalls spel sett ut överlag under träningen som varit? Vad tror ni om chanserna till medalj i år?

Anläggningen är bra men tyvärr inte helt ärlig då det finns några konstiga dragningar här och där. Men överlag så är det en ganska lätt anläggning. Bana 2 är nog den svåraste banan som är av typen vertikal med bakåtvänd gentlemanbåge, vet inte hur man skall förklara har bara sett denna bantyp 2 ggr innan här och i Algund i Italien men det är nog samma banbyggare. Även Gentleman är kanske lite svår men inget som vi har haft några större problem med. Man skall helt enkelt ligga under 30 varje runda om man har gått bra utan större missar. Så anläggningen är rätt lätt. Vi har alla spelat bra under träningen och vi känner oss redo för tävling. 
Vår laguppställning är: 1. Filiph S 2. Rasmus Bergqvist 3. Stefan Björk 4. Guffe 5. Filip J 6. Kvael reserv. Markus Ljungblad och vi känner att vi har stora chanser att utmana de bästa som är på plats och vi siktar som vanligt på de ädelsta valörerna.

Intervju och frågor till Uppsalas Damspelare Karin Olsson (foto: Champions League 2019 Voitsberg, fb)

Efter era träningsdagar i Voitsberg, hur är EB:n? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Uppsalas spel sett ut överlag under träningen som varit? 

- Här är otroligt vackert och vi har det väldigt bra! Det tog ett tag innan vi hade hittat rätt vad gäller bollar och dessänger men nu känns det bra. Det är en ganska svår och knepig EB här. Finns inte så mycket drag vid spel på nacke utan här är det väldigt viktigt både med tempo, riktning och temperatur på bollarna. Sista banan, fönstret, är väldigt svår med "världens minsta" glugg.
Här har varit väldigt varmt med runt 30 grader fram till idag då det har varit något svalare med en temperatur på ca 24 grader. Det var bra att det kom idag så att vi kunde få en känsla av hur bollarna fungerar så här också och även kunna byta boll på någon bana. Vädret verkar fortsätta så här imorgon också men sedan öka till 28 grader sista två dagarna. 

Förra året hade ju Uppsala ett damlag i Champions League och det var första gången sedan 2009. Det gick väldigt bra och ni fick med er ett brons hem. Tror du att chanserna är goda för att ni lämnar Voitsberg med ännu en medalj?

- Vi är absolut med i matchen och det känns bra så här dagen före tävlingen. Vi tycker vi har hittat rätt vad gäller bollar och värmning. Eftersom det är en knepig anläggning så kommer vi att få se höga varvresultat hos alla länder så det är bara att spela på så som vi nu har tränat så har vi absolut goda chanser den här gången också!

Media tackar för intervjuerna och önskar samtliga ett stort Lycka till!

Tävlingen startar kl 08:00 för herrarna och kl 09:00 för damerna och ni kan följa resultaten på länken: 
Champions League Final 2019

Det finns även en fb-sida för mästerskapet där foton och information läggs upp: Champions League 2019 Voitsberg

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png