Hoppa till sidans innehåll

GULD BÅDE I LAG OCH INDIVIDUELLT

26 JUN 2016 21:30
Sverige vann lagtävlingen över Tyskland och Derice Shumilov Susoho vann både sin klass och Superfinalen
  • Skapad: 26 JUN 2016 21:30

I ett rykande varmt Kosovo spelades 2016 års WAGM på en riktigt lång och krävande äventyrsgolfbana. Anläggningens par är 63 och efter träningen trodde vi lagvarv på 230 (57,5) skulle räcka långt så det var härligt att se rivstarten med en 216-runda. Detta gav oss en stor ledning mot de på förhand största hoten Kosovo och Tyskland.

Andra varvet gick trögare totalt, trots att Derice satte banrekord med en runda på 50 slag, och tyskarna var ikapp. Varv tre hann trots spel till 20.00 inte spelas färdigt på grund av åskskurar. Söndag morgon återupptogs spelet och vi visste att vi skulle utöka ledningen lite och på fjärde varvet spelade vi riktigt bra allihop och Anders tangerade banrekordet (vilket dock unge Vullnet från Kosovo strax tog hand om genom fantastiska 47). Det här bra liret gjorde att vi inför finalvarvet låg 19 slag före hemmalaget och 21 slag före tyskarna.

Finalen började inte bra för Sverige samtidigt som tyskarna kom igång ordentligt och som lägst var ledningen nere i tre slag. Men på slutet var det ingen tvekan om vart guldet skulle hamna då segermarginalen blev fem slag till Sveriges fördel. Värt att nämna att alla fyra spelarna: Jens, Anders, Gunnar och Derice sänkte sig jämfört med träningen och detta ledde också till silver i OB för Anders och brons för Gunnar i herrklassen. Derice behövde spela några banor extra i sudden mot en tjeck (Daniel Vlcek) innan han tog guld i herrklassen. Som en perfekt avslutning på tävlingen gick sedan Derice 50 i superfinalen och kan även titulera sig World Adventure Golf Masters Champion:

Grunden till det lyckade mästerskapet var sammanhållningen och glädjen samt att vi peppade varandra ordentligt och fokuserades väl på tävlingen.

En glad och stolt ledare då Sverige åker hem med flera medaljer och äntligen tog vi lagguldet i WAGM!

Resultat

Skribent: Pauli Kuikka
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png