Hoppa till sidans innehåll

ELITSERIEGULDET TILL SKOGHALLS BGK

29 JUN 2019 19:51
Guldet i Elitserien spelades idag hem av Skoghalls BGK i en oerhört jämn finalmatch.
  • Skapad: 29 JUN 2019 19:51

Under andra dagen av SM-tävlingarna skulle Elitserien avgöras. I finalmatcherna fick vi se Tyresö kämpa om bronset mot Jönköping och där blev det Tyresö som kunde ställa sig på pallen och motta applåder från publiken. Tyresö besegrade Jönköping med 5 slag.

I finalmatchen om Guldet var det återigen Uppsala mot Skoghall. Två väldigt jämna lag som väl alla känner till vid det här laget. När det sista finalvarvet skulle starta så ledde Skoghall med 3 slag. I detta läge har vi förr fått se Uppsala tagga till rejält och kunna vända till sin fördel. Idag kändes det dock som att det mest taggade laget var Skoghall. Det var många och långa skrik vid de många spik som sattes och lagkompisarna var på hugget med sina hejarop!
När lagets ankare, Lars Kvael, spikade den allra sista banan och därmed gick ett snyggt 19-varv så utbröt den stora glädjen över att ha spelat hem Guldet med 5 slag.

De två varven av dagens SM-tävling spelades på och här kan nämnas att vi idag fick se tävlingens första, och kanske enda, 18-varv vilket sattes av Jonathan Arab-Ekman, Jönköping. Det återstår att se om det ska kunna bli något ytterligare på dessa knepiga banor.

För lagen var det alltså också två varv idag och här var det fortsatt Asarum i ledning med 5 slag inför dagens sista varv. Detta blev ett jobbigt varv för undertecknad och inför morgondagens avslutande varv så har nu Uppsala ledningen med 6 slag. 

På herrsidan har Uppsalas båda lag halkat ner under dagen och ligger nu på tredje och fjärde plats. Överst ligger nu istället Jönköping och Skoghall på samma antal slag 326 vilket är 2 slag före Uppsala 1. 

Morgondagen då slagspelet ska avgöras kommer att bli en riktigt svettig tillställning då man hört ryktas om 34 grader och sol. Det kommer att gå åt mycket vätska både i flaskor och bollhinkar!

Resultatlänkar:

Elitserien

Slagspel SM

Foton från dagens tävling

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png