Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau

ELITSERIEN AVGJORD

18 JUL 2015 21:34
Uppsala mästare på nytt. Sundsvall och Sjöviken nykomlingar 2016.
  • Skapad: 18 JUL 2015 21:34

När den sista omgången av elitserien spelades på Kungälvs EB såg det ut som i de två tidgare omgångarna. Seger på seger för guldkandidaterna Uppsala och Skoghall. Efter lördagens fem omgångar hade lagen lika många segrar var. Skoghall var därmed oförändrat två poäng och ointagligt många slag efter. På söndag morgon var därför tvungen att hoppas att Tyresö som under lördagen hade haft 109 som bäst, skulle slå Uppsala som när det gick som "tyngst" på lördagen fick nöja sig med 106. Det gick nu inte och i och med segerna på söndagsmorgonen så var saken biff: guld till Uppsala igen som sedan vann den betydelselösa fajten mot Skoghall. 

- Vi har spelat stabilt hela säsongen utan att ha några egentliga svackor, kommenterar Uppsalas Carl-Johan Ryner. Att vi har en så bred trupp att vi kan ställa nästan vilket lag som helst utan att det påverkar resultatet. Det underlättar mycket. Till exempel tog vi betongomgången 13 av 14 poäng utan mig i laget. 

 

Skoghalls Ulf Kristiansson verkade inte alls nedstämd över att det "bara"blev silver:

- Det känns grymt gött att kunna visa att det finns ett lag som kan utmana Uppsala på riktigt. Vi är ett helt annat lag i år där vi visar styrka i de jämna matcherna. Då lyckas vi hålla ihop som lag och kämpa. 

 

Tantogården tog obehindrat hand om bronset. I bottenstriden skulle Kungälv försöka att på hemmaplan göra en mirakelomgång. Men det ville sig inte. Trots ett av de bättre lagsnittet så blev det alldeles för få poäng. Kungälv degraderas därmed tillsammans med Örebro till division 1.

 

I division 1 Södra minskade Askims försprång efter lördagens fyra matcher från sex poäng till en enda. Detta efter tre förluster och så en seger med ett enda slag. Utmanaren Sjöviken å sin sida tog sju av åtta pinnar och vann bland annat fyrpoängsmatchen mot Askim. Sedan blev det än mer dramatiskt då Askim gjorde en riktigt plattmatch på söndagsmorgonen mot Åstorp varpå Sjöviken tog över förarsätet. När sedan skåningarna i sista matchen skulle säkra seriesegern genom att slå Gullbergsbro så åkte man på stordäng av ett mycket välspelande Gullbergsbro. Chans då för Askim att via seger i seriens allra sista match ta tillbaka förstaplatsen och avancemanget till elitserien. Det var väldigt nära att det gick men i sista matchen blev det oavgjort för Askim vilket innebar att man förlorade på slag mot Sjöviken. Sjöviken till elitserien 2016. 

 

I norrettan spelade man fem matcher på Skoghalls betong under lördagen. Det visade sig då tydligt att Sundsvall och Eskilstuna var de starkaste lagen. Fem raka segrar gjorde att mycket pekade på en helt avgörande match lagen emellan i den allra sista omgången. På söndagsmorgonen tvålade dock hemmalaget Skoghall 2 till Eskilstuna vilket gjorde att Sundsvall via seger i sin morgonmatch säkrade avancemanget tillbaka till elitserien som man tvingades lämna för bara ett år sedan. 

 

Resultat Elitserien

Resultat Division 1 Södra

Resultat Division 1 Norra

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png