Hoppa till sidans innehåll

ELITSERIEN STARTAR I SOLIGT SUNDSVALL

06 MAJ 2016 17:41
I helgen är det dags att dra igång 2016 års upplaga av Svenska Serien. För många bangolfare är just seriespelet säsongens höjdpunkt så det är många som är rejält laddade. Som vanligt består seriespelet av tre omgångar i vilka alla möter alla.
  • Skapad: 06 MAJ 2016 17:41

Filtomgången i elitserien spelas i år på förra årets SM-bana i Sundsvall. Hemmalaget är tillbaka som nykomlingar i år och lagets nestor, Peter Söderlund, resonerar inför premiären.

-      Förhoppningen är att vi kan ta mycket poäng redan nu hemma på filten för att få bra förutsättningar för att hänga kvar. Träningen har sett bra ut och vi har faktiskt kunnat träna ganska mycket inför premiäromgången. Med lite tur kan vi nog slå dom flesta här. Uppsala ser väl som vanligt vassa ut och får nog gälla som favorit även i år, resonerar Peter vidare.

Den andra nykomlingen Sjövikens IF har som målsättning i år att hänga kvar i elitserien. Leif Nilsson säger att förberedelserna kunde varit bättre på grund av en dålig april, som inte inbjudit till träning.

- Vi var dock här för tre år sedan och vi är bekanta med anläggningen. Träningen inför första omgången har vart bra under stundom. Det finns dock vissa banor vi behöver bli bättre på, fortsätter Leif.

- Vår målsättning är att hänga kvar och jag tror vi främst får tampas med Södertälje, Tyresö och Sundsvall. Övriga fyra (Tantogården, Jönköping, Skoghall och Uppsala) blir nog för svåra för oss, avslutar Leif.

Som de senaste åren är väl Uppsala favoriter även i år. Frågan är om Skoghall, Tantogården eller kanske rentav Jönköping kan blanda sig i toppen. För att det är dessa fyra lagen, som till slut kommer att slåss om medaljerna, tror de flesta på förhand.

I division I södra känns Kungälv och Askim som de kanske främsta favoriterna. Askim har förstärkt med Fredrik Wallin från Sjöviken och Kungälv har en bred trupp. Nyckeln för båda dessa lag blir premiäromgången på den tuffa filten i Olofström. Inget av dessa två lag är normalt sett bästa på filten utan klart bättre på betong och EB.

Norrettan spelar första omgången i Nyköping och här känns fjolårets elitserielag Örebro och Eskilstuna som de klara favoriterna. Eskilstuna snubblade verkligen på mållinjen mot Sundsvall förra året och är säkert revanschsugna. Med nyförvärvet Alexander Dahlqvist kan det gå hela vägen i år. 

  

 

  

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png