Hoppa till sidans innehåll

EM-SILVER TILL MARKUS NILSSON

26 AUG 2016 21:45
Guldet blev till silver på de allra sista banorna.
  • Uppdaterad: 26 AUG 2016 23:05

 Det blev återigen ett silver till Sveige när slagspelet avslutades vid EM på fredagskvällen. Fram till bana 16 på det allra sista varvet som spelades på betongen såg det ut att bli guld till Markus Nilsson, men olyckliga tvåor på bana 16 och 17 grusade Markus guldplaner då Fabian Spies, Österrike, spelade drömgolf och kunde bärga guldet ett slag före Markus och två slag före Marian Strasko, Tjeckien. 

En annan som spelade bra sista betongvarvet var Patrik Jönsson. Ett 22-varv gav honom en fjärdeplats, ett slag efter Marian. Övriga svenska placeringar i finalen: Fredrik Persson sjua, Sebastian Ekängen, elva och Eirik Seljelid tolva.

I damtävlingen blev det precis som i lagtävlingen en uppgörelse mellan Österrike och Tyskland vars spelare la beslag på de fem första platserna. Skillnaden mot lagtävlingen var att det nu blev Österrike i topp genom Karin Heschl före en trio tyskor. Samtliga svenskor missade finalen och bästa placering blev en tiondeplats genom Marielle Svensson. 

I morgon blir det matchspel och Markus möter Aki Sillman, Finland i första matchen. Patrik möter Paolo Porta, Italien. Sebastian möter Dan, en helsvensk uppgörelse. Eirik möter Julian Weibold, Österrike och Fredrik möter Dennis Kapke, Tyskland. Sveriges enda dam i matchspelet, Marielle Svensson kommer att möta Maja Wicki i åttondelen.

 

 

Österrikes guldmedaljör Karin Heschl flankeras av silvermedaljören Nicole 

 

 

Resultat EM Vizela slagspel

Foton från dag tre i Vizela

Foto arrangörens hemsida

  emvizela2016

 

Imorgon lördag avslutas EM i Vizela med matchspelet där Marielle Svensson är enda svenska dam. På herrsidan är sex spelare kvalificierad. Liveresultat här.

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png