Hoppa till sidans innehåll

EUROPACUPEN

02 OKT 2013 18:47
Ska Uppsala ta fjärde raka segern?
  • Skapad: 02 OKT 2013 18:47

Uppsalas herrlag har verkligen varit de senaste årens dominanter i Europa. Fem segar på de senaste sex åren talar sitt tydliga språk. Nu har laget begivit sig till tjeckiska Holesov för att försvara guldet från Vizela förra året.

Visst är laget favorit igen. Fattas bara annat. Men tyska mästarna Hardenberg-Pötter med bröderna Erlbruch i spetsen vill nog ha ett ord med i laget som vanligt. Faktum är att det är bara Hardenberg som lyckats spräcka Uppsalas svit sedan 2007 genom att vinna i Vaduz 2009. 

Det andra svenska laget som är med i år är Tantogården. Lagets ledare Jan Strandberg säger att målsättningen är definitivt att vara med och slåss om medalj. Han nämner självfallet Uppsala och Hardenberg som de svåraste motståndarna men varna även för det tjeckiska laget från Prag och Olten från Schweiz.

På damsidan ställer Sverige för första gången på ett par år upp med ett lag. Gullbergsbros damlag är ett starkt och rutinerat lag som alla gånger kan vara med och slåss om medaljer. Det känns dock helt ovisst i damklassen och väldigt många av spelarna känner man igen från resultatlistorna på sommarens VM.

Det är ganska kallt, runt tio grader, så coacherna kommer att ställas på svåra prov för att hålla bollarna lagom tempererade. Väderutsikterna ser bra ut. Det lär inte bli varmare men regnet ska kunna utebli.

Jan Strandberg tippar på att det segrande laget bör ligga på ett snitt på runt 21,5 och han nämner salto, brygga och hål i backe som nyckelbanor.

Tävlingen pågår torsdag till lördag och resultaten kan följas på denna länken

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png