Hoppa till sidans innehåll

FREDRIK PERSSON SEGRADE I KROATIEN

04 JUN 2017 18:23
Marielle Svensson tävlingens bästa dam.
  • Uppdaterad: 04 JUN 2017 20:46

Croatian Grand Prix har under helgen avgjorts på de kommande VM-banorna i Zaton. Det blev blågult i topp i alla tävlingar, snacka om storslam. Laget vann, Fredrik Persson vann herrtävlingen, Marielle Svensson vann i damtävlingen och så vann Fredrik även den avslutade superfinalen som spelades enligt ett nytt upplägg som kallades "Speedgolf".

 - Vi spelade tillräckligt bra, för att vinna vilket var bra, säger Lars Kvael, svensk förbundskapten.  

Av de fyra blågula spelarna imponerade resultatmässigt Fredrik Persson klart bäst. På de knappt veckogamla anläggningarna var han totalbäst på filten och tvåa på EB:n. Därefter tog han alltså även hem den avslutande superfinalen efter en dust med främst Daniel Moser, Schweiz. 

- Det avgjordes på sista banan när Daniel Moser missade medan Fredrik spikade salton och vann, berättar Lars Kvael. Fredrik har spelat jättebra trots lite tyngre sista varv på filten. 

Till superfinalen tog sig även Dan Trulsson som sjätte och siste man. Detta efter framförallt bra filtspel medan det inte riktigt lossade på EB:n för Dan. Väl i superfinalen blev det en sjätteplats. 

- Speedgolf var det lite för lätt att få en poäng. Man kunde slå en trea och se till att vara inom de 60 sekunderna och få en poäng. Det gjorde att tävlingen blev jämn resultatmässigt vilket den kanske inte var spelmässigt. Spelarna verkade tycka att det var helt okej när Speedgolfen väl spelades, mot vad de hade trott på förhand, berättar Lars Kvael. 

Överlägset bästa filtspelare var Marielle Svensson. Där la hon en stabil grund som räckte till en klar seger i damklassen. Fem slag för mycket dock för att ta sig till superfinalen men en mycket stark insats. 

Fjärde svenske spelare var Sebastian Ekängen som slutade på tolfte plas i herrklassen. Det andra filtvarvet på 37 hindrade Sebastian från att komma än högre i listan och kanske blanda sig i kampen om en plats i superfinalen. 

- Alla spelare har såklart varv som de inte är så nöjda med. Sammantaget är vi nöjda med alla förberedelserna och att vi har hittat bra dessänger som förberedelse till VM. Jag hoppas att det blir några förändringar på banorna till VM, men vi får se, säger Lars Kvael. Vi vet mycket mer än innan vi åkte, säger Lars Kvael. 

 

Resultat Croatian Grand Prix

Resultat Superfinal Croatian 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png