Hoppa till sidans innehåll

FULL POTT AV SKOGHALLS BGK

14 MAJ 2017 22:04
Liksom ifjol så startade Skoghalls BGK återigen med att ta full pott på första seriespelsomgången som nu spelades på Örebros filtbanor. Fyra poäng efter är både Uppsala BGK och Kungälvs BGK.
  • Uppdaterad: 15 MAJ 2017 11:36

Europas bästa klubblag, Uppsala BGK hade lägst slagantal i helgen men trots det ligger de på en andra plats på 10 poäng. Uppsala började med 5 raka vinster, men sedan tog de stopp då de förlorade de två sista matcherna mot Kungälv (2 slag) och mot Skoghall (8 slag)

Helgens överraskning var Kungälvs BGK, nykomlingar i Elitserien som inledde lördagen tungt med två förluster, men därefter fick de igång lagspelet och vann 5 raka vinster. En stark bidragande orsak till vinsterna var de välspelade Kungälvspelarna, Torgny Kjellström och Aki Sillman, där bl a Aki hade omgångens lägsta varv på 26 slag.

Elitseriens ledare, Skoghalls BGK började på samma utmärkta sätt som 2016:års första omgång i Svenska Serien genom att ta full pott på Elitseriens premiäromgång. Men under den nästsista matchen gick laget sitt sämsta lagvarv på 183 slag mot Jönköping men lyckades ändå vinna matchen, dock endast med 4 slag. Filiph Svensson på bilden(fotograf: Pasi Valtonen) ovan, visade laget vägen med sina 32,0 i snitt.

Nästa serieomgång spelas på Uppsalas EB-banor och här krävs det ideliga segrar för Uppsala-laget för annars ser det ut som att Skoghall kommer att försvara sitt guld från ifjol.

 

I Norrettan var Mikael Löfgren, Skoghalls BGK helgens klart bästa spelare med 32,6 i snitt på Eskilstuna kluriga filtbanor. Hans Skoghall ligger tvåa i serien på 12 poäng. Leder gör Södertälje BGK på samma poäng, men med bättre slagantal än Skoghall.

I den södra divsion 1-serien toppar Sjöviken IF på 14 poäng efter att ha spelat första omgången på Malmös filtbanor. Tvåa ligger hemmalaget, Malmö BGK på 10 poäng, liksom Gullbergsbro BGK men med sämre slagantal än Malmö. Seriens bästa spelare denna omgång var utan tvekan, Sjövikens Peter Ericsson på 32,0 i snitt

 

Elitserien, Örebro filt

Division 1 Norra, Eskilstuna filt

Division 1 Södra, Malmö filt

Skribent: Mats Nilsson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png