Hoppa till sidans innehåll

GULD OCH BRONS TILL SVERIGE

15 JUN 2019 21:57
Ädla medaljer till Sverige när lagtävlingen i Worl Adventure Golf Masters 2019 avgjordes under lördagen.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2019 21:57

Solen sken och så gjorde även de svenska spelarna i lag Sweden 1 och Sweden 2 när resultatet från lagtävlingen stod klart. 

Sveriges lag Sweden 1 med spelarna Rasmus Schedin, Christer Söderlund, Gunnar Bengtsson och Ricard Lockner tog hem segern med 6 slag före Tyskland och med endast 1 slag därefter tog lag Sweden 2 hem bronset. 

Congratulations to all the medalists!

Redan under första tävlingsdagen hade vi fått se Jens Bergström, Askims BGK slå banrekord med 20 slag. Detta rekord höll inte längre än till andra dagens första varv, då Gunnar Bengtsson Askims BGK slog till med ett helt otroligt varv på 19 (!) slag och nytt världsrekord var ett faktum!

Imorgon Söndag fortsätter tävlingen med finalvarvet för det individuella spelet samt superfinal för de 18 bästa spelarna. Även mixedtävlingen avgörs imorgon mellan de 8 bästa mixedparen. 

Mixed pairs (Mixedtävlingen)

Till finalen i mixedtävlingen har de 8 bästa paren tagit sig. Våra två svenska par har båda tagit sig till finalen och det är Annelie Lundell/Ricard Lockner som tog sig till finalen som bästa par med 285 slag och Jenny Erlandsson/Torgny Kjellström fjärde par på 310 slag.
Finalen spelas över två varv och här har paren inte med sig resultatet från de 6 spelade varven utan nu startar samtliga par på 0.

General Class Men (Herrar)

I det individuella spelet för herrarna ligger Gunnar Bengtsson i ledning med 138 slag tätt följd av Hans Olofsson och schweizaren Daniel Moser, båda 139 slag. Eirik Seljelid ligger på 4:e plats med 141 slag och därefter är det otroligt jämnt mellan spelarna och mycket kan hända under finalvarvet. 

General Class Women (Damer)

Även i damklassen är det otroligt jämnt med, just nu, amerikanskan Robin Ventura i ledningen på 157 slag tätt följd av övriga spelare med Jenny Erlandsson på en tredje plats med 161 slag, endast 1 slag efter Sandra Walker från Finland.

Male Senior (Oldtimers Herrar)

I klassen oldtimers herrar har Jens Bergström behållt ledning och har 137 slag inför finalvarvet. Han har fem slags ledning och de som jagar honom är närmast amereikanen Gary Hester och de tre svenskarna Ricard Lockner, Christer Söderlund och Tomas Sennerby. Men här är det så otroligt jämnt med många spelare på samma resultat så morgondagen kommer bjuda på spänning.

Female Senior (Oldtimers Damer)

Annelie Lundell leder i oldtimers damer på 142 slag och det får sägas vara en relativt betryggande ledning med hela 18 slag! före tvåan. Kampen om silver och brons är dock desto jämnare och det återstår att se vem som tar hem pallplatserna.

Male Youth (Herrjuniorer)

Juniorerna spelar väldigt bra och här kan det säkert också bli strid om medaljerna, åtminstone bland herrjuniorerna. Leder här gör Aapo Siurola, Finland på 149 slag. Tvåa ligger tjecken Matej Vlcek på 154 och på tredje plats har vi Eric Bohlin på 158 slag. 

Female Youth (Damjuniorer)

I damjuniorklassen har vi ingen svensk spelare. Här leder Selina Krauss, Tyskland på 161 slag vilket är 10 slag före slovakiens Sofia Vykopalova följd av landslagskamraten Petra Brezinova.

Resultatlänkar:

Finalvarvet individuella tävlingen (Results for the individual final round)

Superfinal individuellt spel (Results for the overall final round) 

Mixedfinal (Results for the mixed pairsfinal)

(foto: Larssons foto, https://www.facebook.com/larssonsfoto/)

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png