Hoppa till sidans innehåll

GULD OCH BRONS TILL UPPSALA

07 OKT 2018 21:40
Uppsalas herrlag tog Guld och damlaget Brons! Vilken fanstastiskt spännade tävling våra svenska lag har bjudit på.
  • Uppdaterad: 07 OKT 2018 21:40

Igår, lördag, stundade finaldagen och vi var nog många som följde tävlingen med spänning. Ledningen med 16 slag för Uppsalas herrar efter första tävlingsdagen minskade till 9 slag inför finaldagen och tyskarna visade sig vara i toppform. Antal finalvarv var tre och efter det första så utökade Uppsala ledningen och hade nu 15 slag på tyskarna. Näst sista varvet blev till tysklands fördel och nu skiljde det 11 slag. Noterbart är att tysklands reserv, Michael Koziol, fick en tredje varning för Time och detta gav laget ett straffslag! Lednigen med 11 slag kändes relativt trygg när det handlar om Uppsala men det är inte över förrän sista bollen är i kopp. När tävlingen skulle avgöras fick Tyskland till ett riktigt lågt lagvarv på 127 slag medan Uppsala gick sitt högsta med 137 slag. Spännande in till sista slag då guldet kunde säkras med 1 slag när både tysken och Calle slog en 2:a. Om tyskarnas straffslag inte kändes som av så stor betydelse när det kom så fick det en väldigt stor betydelse till slut.

För Skoghalls del som låg på bronsplats inför finaldagen, dock på samma slagantal som österrikarna, höll det tyvärr inte hela vägen och det blev en fjärde plats för laget. Man kunde nästan känna hur killarna kämpade och gav allt de hade under de två sista varven som blev deras två bästa varv under tävlingen. Tyvärr räckte det inte för att ta tillbaka vad man tappat under varvet innan.

Damernas finaldag visste vi skulle bli en spännande hitstoria redan kvällen före. Likt övriga tävlingsdagar skiftade placeringen en del och för varje varv hade tjejerna dragit ifrån både tjeckiskorna och italienskorna som tidigare legat hack i häl. De svenska tjejerna spelade sig även närmare både silvret och guldet. Vilken otroligt spännande avslutning dessa tjejer bjöd oss alla på när vi följde Karins avslutande banor. Silver eller brons var frågan och till slut stod det klart att det blev ett brons. Silvret endast 1 slag bort men det hoppas jag de snabbt kunde glömma eftersom de gjort en fantastiskt stark laginsats och idag glada och stolta kunnat åka hem med medalj!

Då lagen hade fullt upp med prisceremoni och hyllningar igår så har nyheten fått dröja. Det har nog inte undgått många vad som hände och att våra svenska lag återigen lyckats hedervärt! 
Det är en stor bragd av de svenska lagen att ta hem både 1:a, 3:e och 4:e plats i Minigolf Champions League 2018 och det inger stor respekt. 
Vi har därför inväntat kommentarerna från lagen för att ge er deras egna ord på känslan efter mästerskapet.

Intryck och känslor om finaldagen

SBGF Media

Intryck och känslor från Uppsalas Herrankare, Carl-Johan Ryner

Fråga 1: Ni låg i fortsatt ledning inför dagen och hade inte många slag ner till Hardenberg-Pötter, hur var känslan att gå ut och försöka försvara förstaplatsen?

- Det kändes lugnt. Vi gick in med inställningen att om vi vinner samtliga varv får de svårt att komma ikapp.

Fråga 2: Uppsala startade dagen väldigt övertygande, men hur var det att gå ankare och känna att ni sakta halkade tillbaka och tappade värdefulla slag trots att dina lagkamrater inte spelade dåligt?

- Mot ett världslag som Hardenberg-Pötter är det bara en tidsfråga innan de sätter in ett lågt varv. Det är mitt jobb som ankare att ta hand om sådana situationer och idag lyckades jag inte, men jag är tacksam att deras ankare gjorde ett lika dåligt jobb.

Fråga 3: Kan du ta oss igenom sista varvet, intryck och känslor. Hur skönt var det sedan att det faktiskt höll hela vägen med minsta möjliga marginal?

- Jag var lugn i att vi skulle ta hem det när jag gick ut, men den när jag gjorde så dåliga försök på fönstret och salton (koppslängar på båda) blev det till att kämpa hela varvet. När jag satt den vidriga platån var det otroligt skönt sista varvet, en ordentlig urladdning. Det är självklart väldigt skönt att det höll hela vägen trots ett bedrövligt slutvarv, men jag är lite missnöjd med att jag gav Martin Jecny (Hardenberg-Pötters ankare) chansen att kvittera.

Intryck och känslor från Skoghalls Herrankare, Lars Kvael

Fråga 1: Skoghall låg delad trea med det österrikiska laget inför dagen, hur var känslan att gå ut och försöka behålla tredjeplatsen?

-Vi var laddade inför finaldagen, och vi skulle göra vårt bästa för att hålla Askö Bischofshofen bakom oss. Tyvärr fick vi en tung start på Varv 9, vilket innebar att vi till slut tappade hela 13 slag.

Fråga 2: Skoghall startade (som du nämnde) dagen väldigt olyckligt medan österrikarna gick sitt bästa varv för tävlingen, hur var det att gå ankare och känna att tredjeplatsen kanske gick ur händerna på er?

- Vi hade hoppats att kunna spela bättre än Askö Bischofshofen de två sista varven. Men, österrikarna fortsatte att spela bra. När jag gick ut på det näst sista varvet (Varv 10), så såg jag att det fortsatte i samma stil som innan. Vilket då började se lite mörkt ut.

Fråga 3: Men Skoghall fick ändå sluta på topp med två riktigt fina slutrundor. Kan du ta oss igenom sista varvet, intryck och känslor. Hur snöpligt är det med en fjärdeplats och missad pall trots att Skoghall verkligen kämpade in i det sista?

- Askö Bischofshofen spelade så bra att det till slut inte fanns någon chans att vi skulle kunna plocka tillbaka de slag som vi tappade på Varv 9. Vi pratade mycket inom Skoghall mellan varven sista dagen att vi inte hade kommit till Porto för att bli fyra. Så vi kämpade så bra vi kunde in i det sista, men tyvärr så höll det inte till medalj denna gången. Vilket var lite surt.

Intryck och känslor från Uppsalas Damankare, Karin Olsson

Fråga 1: Ni låg trea inför dagen och hade inte många slag varken upp eller ner, hur var känslan att gå ut och försöka försvara en medaljplats?

- Vi kände att vi hade allt att vinna och att det skulle bli roligt att tillsammans kämpa om medaljerna. Vi visste att vi kunde prestera låga resultat och har haft som mål hela tävlingen att ha fokus framåt på varje slag och göra så bra försök som möjligt på varje bana.

Fråga 2: Uppsalas lagspel var det bästa i startfältet under denna sista dag, hur var det att gå ankare och känna att ni höll jämna steg med täten och att dina lagkamrater gick så bra?

- Det kändes inspirerande att se och höra våra spikar. Jag visste att vi spelade bra och fick uppdateringar om mina lagkamraters resultat under dagen. Jag gillar lagspel och sporras av att kämpa tillsammans.

Fråga 3: Kan du ta oss igenom sista varvet, intryck och känslor. Hur skönt var det sedan att slå in det avgörande slaget på 18 för medalj?

- När jag gick ut sista varvet visste jag att vi var några slag efter ledning. Jag startade mycket bra och var sex under efter sju banor. Jag hade då plockat några slag på mina motståndare. Jag visste också att våra låga resultat under dagen hade givit oss ett tryggt försprång till fjärdeplatsen. Bara att sikta uppåt, alltså. Jag lyckades dock inte spika så många banor under den sista halvan av varvet och Lara kunde slå in sitt andra slag på bana 18 och knipa silvret med ett slag. Vi är glada över vårt brons. Vi gav dem en match och lyckades med vår målsättning att ha fokus framåt.

Foton från tävling och prisceremoni

Resultatlänk

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png