Hoppa till sidans innehåll

Guld till Sara Karlsson

01 SEP 2012 20:30
Sara Karlsson tog guld i Bangolf-EM i Portugal efter en otroligt dramatik.
  • Skapad: 01 SEP 2012 20:30

IMG_2869

Inte ens Hitchcock skulle kunna regiserat en värre rysare än vad den svenska publiken fick utstå tillsammans med övriga publiken och inte minst Sara själv.

I morse låg Sara Karlsson på fjärde plats med 5 slag upp till ledande Bianca Zodrow från Tyskland. En otroligt svår uppgift med tanke på att även rutinerade Natasja Klarenbeek från Holland och Karin Heschl från Österrike låg emellan.

Men Sara fick den start hon behövde med en otrolig dubbelrunda på 19-23. Helt plötsligt var Sara i ledningen inför finalen. Natasja och Bianca låg dock bara något slag efter. Sara fortsatte sedan bra på sista EB rundan och gick 22 (med en trea på mittkullen) och var nu helt lika med Bianca och tre slag före Natasja. Bakifrån kom Tysklands unga Anne Bollrich, som Sara mött flera gånger som junior, smygande med låga resultat och var nu bara 5 från guldet.

På den sista betongrundan märktes det tydligt att flera spelare hade nerverna på helspänn. Tjeckiens Jana Nakladalova grät öppet mer än halva varvet efter en oturlig trea med två frys efter varandra på långgolfen. Jana slutade 2 slag från medalj efter att ha kämpat tappert. Anne Bollrich spelande lysande och blev efterhand en möjlig medaljkandidat.

Länge och väl spelade Bianca och Sara jämt med varandra och båda två blandade bra spel med enkla missar. Speciellt var det lite underligt att se Bianca Zodrow som brukar vara kylan personifierad avsluta med så mycket dåliga slag. Från bana 15 och in avslutade hon 2-3-3-1. Ingångsbom både på 16 och 17. Sara som spelade efter Bianca hade även hon trubbel och fick 4-3 på bana 15 och 16 efter tre ingångsbom. Bakifrån smög Natasja med och efter Biancas trea på bana 17 var Natasja förbi. Sara kunde med 1-1 på bana 17 och 18 säkra guldet.

Efter lång koncentration så sätter Sara bana 17 till öronbedövande jubel från publiken (utom de tyska kanske). Natasja spikar sedan bana 18 för minst silver. Bianca spikar och är på delad bronsplats med Anne Bollrich som spelade bäst på slutet. Sara behöver spika bana 18 för guld. Koncentration, avbryt, koncentration igen och sedan en spik mitt i. Det kommer flygande svenskar och övriga nordiska deltagare från alla håll för att gratulera. Sara kan inte hålla tillbaks tårarna och många gråter öppet med henne. Vilken pärs, vilken dramatik.

Anne Bollrich vann bronset i sudden death mot Boanca som blev utan medalj.

Efter detta kändes herrfinalen rätt avslagen och det var den också. För svensk del var det bara Filiph Svensson som fick spela finalen och han blev till slut nia. Det mest dramatiska som hände idag på herrsidan var att Harald Erlbruch tog sig upp på bronsplats genom en bra dubbelrunda i morse på 19-24.

Achim Braungart-Zink ångade på och spelade helt jämt med tvåan Reto Sommer från Schweiz. Till slut tog Reto in ett slag på sista varvet och slutade 6 slag efter Achim.

I morgon är det cupfinal och lottningen är inte jättebra för de svenska. Inga svenskar möts direkt på morgonen men flera kan möta varandra vid vinst.

Bilder slagspelet

Resultat slagspelsfinal

Länk till morgondagens cupspel med lottning

Skribent: Hans Bergström

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png