Hoppa till sidans innehåll

IDAG STARTAR OT-EM I ITALIENSKA PREDAZZO

07 AUG 2019 05:14
"Trots magsjuka i truppen och missad träning har vi ändå förhoppningar på EM-medaljer". SBGF fick en pratstund med förbundskapten Roger Svensson dagen innan start.
  • Uppdaterad: 07 AUG 2019 05:14

Mellan den 7-10 augusti ska i år vårt Oldtimerslandslag testa på lyckan vid den vackert belägna betong- och eternitanläggningen i italienska Predazzo. Nästan på dagen för ett år sedan skördade vårt seniorlandslag framgångar på samma plats, vilket såklart gjort att laget har kommit till Predazzo med goda förutsättningar och spelen borde alla finnas där i teorin.

OTEM Predazzo - Vy över bana 4

Under tisdagskvällen fick SBGF tag på förbundskaptenen Roger Svensson för ett kort samtal där han rapporterade läget och hur bland annat förberedelserna har varit.

SBGF: Hur har dagarna varit i Predazzo? Vad vi har fått kännedom över är att det har gått magsjuka i truppen och att vädret varit väldigt växlande? 

Roger: Mer än halva truppen (11 av 16) har råkat ut för magsjuka under dagarna vilket såklart har påverkat oss i träningstimmar. Smittan verker komma från det hotellet vi bor på, då vi märkt av att andra gäster där också blivit sjuka. Patrik Wass var den första att bli sjuk redan Dag 2. Lyckligtvis varade det bara en dag, men det mindre lyckliga var att 5-6 spelare (inom loppet av en dag) en dag senare också blev drabbat. Från ledarstaben har även jag själv samt James Lindström och Laura Fogh Henrikssen drabbats. Så möjligheten att spela in oss som en samlad trupp har varit knepig samt då vädret samtidigt varit väldigt växlande så har även något träningspass regnat bort för oss. Dock om man ska hitta något positivt i det hela, så har laget kämpat sig tillbaka, sammanhållningen har blivit tajtare och de sista dagarna fick vi äntligen ut lite spel tillsammans. Alla vill verkligen detta och vi kommer kämpa för varandra. Också för att tillägga så har våra motståndare verkligen lidigt med oss då vi är det enda laget som drabbats av detta. Detta ger oss såklart lite extra energi och som så många gånger förr så indikerar detta vilken fin sport det är vi håller på med. 

Coach Cege är exakt i puttskisserna

SBGF: Du har tagit ut två nya i truppen (Patrik Wass och Krister Magnusson), hur har de kommit in i gruppen?

Roger: Patrik och Krister har kommit in bra. Många känner varandra sedan tidigare, så det har inte varit något problem. Trots magsjukan som har gått så är gruppen annars varit harmonisk och som tidigare nämnt, alla vill verkligen lyckas. Gruppen vill kämpa sig tillbaka från den ostabila uppladdningen, vilket har smittat av sig (på ett positivt sätt) på bland annat de nya, vilket jag hoppas bara bådar gott.

SBGF: Att seniorlandslaget var i Predazzo förra året och fick framgångar (även att Torgny Kjellström var med), hur har det påverkat?

Roger: Vi har haft alla förutsättningar, men inte kunnat utnyttja dem. Utan ett 100 procentigt lag kan vi inte bli helt samspelta. Men tur i oturen, så när alla väl vart friska de sista träningsdagarna så har resan tillbaka varit betydligt lättare än om spel och bollval också hade behövt läggas till i ekvationen. 

Putt Bana 11 i Predazzo

SBGF: Hur har lagen ändå presterat under träningen? Förväntningar/Förhoppningar/Resultat? 

Roger: I snitt har herrarna legat runt 32-33 på betongen och runt 23-24 på EB:n. Damerna har legat något slag högre i snitt än herrarna. Så trots att vi inte har fått den mängden träning vi önskat, så har inte resultaten varit dåliga på den träningen vi fått. Även nu under sista dagen när vi bland de första gångerna kunde träna ordentligt tillsammans, så har resultatet varit lägre än snittet. Så förhoppningarna är goda trots våra missöden och största målsättningen just nu är att båda lagen ska kämpa om medaljerna. Då filten var till vår fördel förra året i Portel (då båda lagen tog silver), så kommer vi få det tuffare nu när fler lag bemästrar det hårda underlaget bättre. Vad gäller individuellt får vi se hur det ser ut efter lagtävlingarna är över. Uppnår vi våra mål där, kommer vi säkert ha med den individuella kampen att göra också, precis som i fjol. 

SBGF tackar förbundskapten Roger Svensson för rapporten och vi hoppas såklart inneligt att alla ska få vara friska och krya under hela fortsättningen av mästerskapet. Stort lycka till och kör hårt! Spelet sätter igång klockan 08:00 svensk tid. 

Invigning OTEM Predazzo

Roger nämnde även för oss den aktuella laguppställningen för både Dam- och Herrlaget.

Damuppställningen: 
1a: Annile Lundell 
2a: Lena Nilsson
3a; Linda Lundberg
Reserv: Agneta Harrysson

Herruppställningen:
1a: Stefan Viberg
2a: Torgny Kjällström 
3a: Stefan Björk
4a: Christer Söderlund
5a: Patrik Wass 
6a: Magnus Mårtensson 
Reserv: Krister Magnusson

 

Bilder från träningen har uppdaterats HÄR
Resultatlänk: 7/8-10/8, OT-EM, Predazzo (ITA)
Följ även det nyskapade Instagram-kontot för Oldtimerslandslaget via @OTlandslaget

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png