Hoppa till sidans innehåll

IMORGON STARTAR EUROPACUPEN

03 OKT 2018 20:55
Nu är det dags för Europacupen, bangolfens Champions League, som i år spelas i Porto, Portugal. Damerna spelar på Betong och herrarna på EB.
  • Uppdaterad: 03 OKT 2018 20:55

I år representeras Sverige av Uppsala på damsidan samt Uppsala och Skoghall på herrsidan. Uppsala är titelförsvarare och har vunnit de senaste 8 åren. Förra året blev lite av historiskt då Uppsala lyckades med att som första klubb på herrsidan vinna titeln för 10:e gången!
Självklart ses Uppsalas herrlag som favoriter med den imponerande sviten av segrar men hur känner de inför sina chanser till att ta hem segern för elfte gången och hur känner Skoghall, som skuggat Uppsala och hamnat topp 3 flera år nu? Även damerna kan säkert också ha goda chanser till toppplacering. 
Media har lyckats få kontakt med lagen och fått svar på några frågor som känns intressanta. 

Intervjuer Europacupen 2018
SBGF Media

Intervju och frågor till Uppsalas Herrspelare Carl-Johan Ryner (foto: Minigolf European Cup 2018, fb)

Fråga 1: Ni har nu varit i Porto ett par dagar, hur är EBn? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Uppsalas spel sätt ut överlag under träningen som varit?

- EBn är precis som jag minns den, riktigt svår start och sen är det en del lätta banor med inslag av några knepigare. Vi har faktiskt roat oss med att komma på någon anläggning som har svårare tre första banor, men inte kommit på någon. Anläggningen borde passa oss tycker jag, men vi har haft svårt att få ner lagsnittet under 22, vilket jag tycker att man bör klara av. Spelet har varit okej, men vi har missat lite för mycket på lätta banor.

Fråga 2: Uppsala har i år med två stycken Europacup-debutanter, i form av junioren Eric Bohlin samt senioren Dan Trulsson. Dan som kom från Tantogården i år har spelat i Elitserien tidigare, medan Eric även här fick göra sin debut. Hur har dessa spelare kommit in i Uppsalas A-uppställning under året och vad gjorde det självklart att även skicka de till Europacupen?

- Båda har kommit in bra i laget. Det är självklart en inlärningsperiod för hela laget eftersom vi har varit i stort sett samma trupp i över 10 år, men det har fungerat fint. Med de spelare som jag visste att vi hade tillgängliga så har det varit klart sen innan säsongen att båda skulle med till Europacupen, även om jag inte sagt det.

Fråga 3: Uppsala som nu har åtta raka Europacup-titlar, men med lite omkastningar i laget samt att ni har varit väldigt jämna med Skoghall i år under Elitserien, vad talar för att ni än en gång ska komma ut på topp och ta hem en nionde raka titel?

- Det går inte att bortse ifrån det faktum att vi har förlorat två av världens bästa spelare på EB och det går givetvis inte att kräva att vi övriga ska ersätta deras spel. Truppen är hungrig efter framgångar med den sammansättningen som vi har nu. Vi har definitivt kvalitén att ta ytterligare en titel till klubben, men vi behöver förbättra oss jämfört med träningen.

Intervju och frågor till Skoghalls Herrcoach Christian Mellqvist (foto: Minigolf European Cup 2018, fb)

Fråga 1: Ni har nu varit i Porto ett par dagar, hur är EBn? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Skoghalls spel sätt ut överlag under träningen som varit?

- EBn är utmanande, bana 2-3 (fönster och salto) är inte jättelätta, sen ligger det en mosbricka efter drygt halva anläggningen som är den högsta jag har sett i alla fall. Vårt spel har varit lite ojämnt, ungefär som temperaturen här har varit (mössa/vantar, shorts/t-shirt).

Fråga 2: Ni har ett nytt ansikte med i laget i år, i form av junioren Rasmus Bergqvist. Rasmus som har debuterat i Elitserien i år, hur kommer det sig att han även får chansen att debutera i Europacupen? Vad har han tillfört och betytt för Skoghalls BGK under årets lopp?

- Rasmus har spelat sig till en plats i laget, han har gjort en bra första säsong tycker jag. Rasmus har betytt mycket för oss i Skoghall såklart, vi fick in en av världens bästa juniorer i laget och jag känner ett ansvar i att få honom att fortsätta utvecklas.

Fråga 3: Skoghall har de senaste tre åren placerat sig Topp 3 men har ändå legat i skuggan bakom Uppsala. Men att nu komma från en elitseriesäsong där ni faktiskt slog Uppsala på slag för första gången, har det gett er ännu mer blodad tand att faktiskt komma hem med titeln i år?

- Man kan vända o vrida på det mesta. Målet är alltid att vinna med för Skoghall. Vi vet att kapaciteten finns där, laget behöver bara få till det lite mer ofta bara. På en Europacup så gäller det verkligen att ha en bred trupp, Uppsala har en bredare trupp vilket gör att dom ofta vinner, men får vi allt att stämma så kanske vi kan ställa till det lite för dom.

Intervju och frågor till Uppsalas Damcoach Peter Samuelsson (foto: Minigolf European Cup 2018, fb)

Fråga 1: Ni har nu varit i Porto ett par dagar, hur är betongen? Finns det några ”måste-banor” kontra banor som har varit svårare att bemästra? Hur har Uppsalas spel sätt ut överlag under träningen som varit? 

- Vi har fått prova på dom flesta vädertyper redan. Kanonväder 2 dagar med 24 grader. dimma, iskallt och 15 en dag. Halvstorm halva dagen idag. Som tur är inget regn än!
Kluriga banor finns så som 5, 6, 13 och 14. Ett par riktigt kassa banor finns också, typ 3 och 16. Men gemensamt för alla dessa är ändå att vi tycker oss hittat saker, små detaljer, som andra lag inte har när man kollar runt. Men vem vet, kanske mörkar dom, kanske mörkar vi också.

Fråga 2: Hur är sammanhållningen i gruppen? Dessa spelare har många meriter från landslaget och som individuella spelare, men under årets lopp spelar inte alla i samma serielag, hur viktigt skulle du säga att damlaget fick ta revansch från SM i Borås 2017 och vinna så pass överlägset som de gjorde under årets SM i Landskrona?

- Sammanhållningen är god! Alla drar åt samma håll och att ha rutinen med Karin o Sandra i laget är guld värt! Karins hököga hittar dom mest små detaljer allt som oftast.

Fråga 3: Uppsala har inte haft ett damlag i Europacupen sedan 2009, tror du att chansen ändå finns att damlaget lämnar Porto med en topplacering?

- Vi vet att vi har en väldigt hög kapacitet, och lyckas vi så som vi vet att vi kan har vi alla möjligheter att vara med och slåss om en topplacering.

Media tackar för intervjuerna och önskar samtliga ett stort Lycka till!

Tävlingen startar kl 09:00 för herrarna och kl 10:00 för damerna och ni kan följande den på länken:

Resultat: Europacupen, Porto 4-6/10

Europacupen har även en facebook sida: Minigolf European Cup 2018

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png