Hoppa till sidans innehåll

INGET KUNDE STOPPA UPPSALA

04 OKT 2014 19:49
Femte raka triumfen i Europacupen ett faktum
  • Skapad: 04 OKT 2014 19:49

Det är svårt att beskriva 2014 års Europacup. Den saknar förmodligen motstycke när det gäller resultaten. Spådomen om en rekordartad tävling stod sig verkligen.

Uppsala BGK såg i början av tävlingen inte ut som ett segrarlag. Men vis av erfarenheten så så var det nog ingen som räknade ut dem trots att Tantogården tagit ett visst grepp om tävlingen. Det visade sig sedan att laget bara blev bättre och bättre. De satte punkt på tävlingen genom att avsluta med 112 slag på nionde varvet. Ett lagsnitt på under 18,7 slag. De slog därmed Hardenbergs och sitt eget tidigare världsrekord för sexmannalag med ett slag! Lagets jämnhet imponerar. Fem av sex spelare hamnade mellan 19,3 och 19,8 i snitt. Till slut blev segern hela 13 slag före Hardenberg-Pötter som lyckades ta sig förbi Tantogården för att lägga beslag på silvret.

I Uppsala förtjänar hela laget beröm men särskilt bör nämnas Anders Olsson som avslutade med tre raka 18-varv och på de 72 sista banorna i tävlingen endast hade en tvåa. Även om banorna anses som lätta så är det en imponerande uppvisning i koncentrationsförmåga.

Trots sitt spel var inte Anders bäst av svenskarna. Den titeln går istället till Tantogårdens Gustav Björnberg som var näst bäst individuellt totalt med ett snitt på 19,1 slag. Gustavs lag kunde dock inte riktigt följa upp första dagens fina spel och de tappade silverplatsen på det nionde varvet. Tantogården gjorde dock totalt sett en mycket bra tävling och det hade så när räckt för att förpassa tyskarnas representanter till en tredje plats.

I damtävlingen behöll BGK Linjen den femteplats de spelat till sig inför avslutningsdagen. 75 slag på varv sju gjorde att de aldrig riktigt fick häng på fjärdeplatsen. Dock med beröm godkänt till Landskronalaget där Annelie Lundell var bäst individuellt med 21,9 i snitt. Damtävlingen vanns av Mainz som fick ta till särspel för att vinna över tjeckiska  Brno. Särspelet avgjordes på bana 1.

Resultat

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png