Hoppa till sidans innehåll
Foto: Christian Eriksson

Tät fajt i herrklassen

06 DEC 2014 17:31
Karin Olsson rivstartade med 18-runda.
  • Skapad: 06 DEC 2014 17:31

Efter första dagens spel av Inomhus-SM på EB-banorna i Eskilstuna är det i mångt och mycket de väntade spelarna i topp. I herrklassen är det en trio i topp. Gustav Björnberg hade chansen till ensam ledning men slog bort både den och 18-rundan på sista banan. Nu tvingas han istället att dela ledningen med Uppsalas Lars Brown och Södertäljes Mikael Illmesjö. Endast ett slag bakom den trion finns Strängnäs Robin Andersson med angenäma minnen från förra årets Inomhus-SM. Då blev det medalj. Blir det en favorit i repris för Robin i år? 

 

Inomhus-SM Karin

Karin Olsson, Uppsala

 

I damklassen  är Uppsalas Karin Olsson tillbaka efter ett års frånvaro. Och vilken pangstart "Super-Karin" stod för. Hon inledde tävlingen med en perfekt 18-runda som mer eller mindre verkar ha tagit knäcken på resten av konkurrenterna som har väldigt många slag att ta in. Bakom Karin har det varit stora omkastningar och det är mycket svårt att sia om hur det kommer att sluta. Två just nu är Pirkko Maaninka, Eskilstuna och trea är Maria-Therese Olofsson från Kalmar. 

 

Inomhus-SM Annelie Lundell

Annelie Lundell, Linjen

 

I Oldtimers Damer är det precis så som många på förhand trodde att det skulle bli, nämligen ledning för Annelie Lundell, Linjen. Annelie har varit klart bäst tre av de fyra varven men tappade en del slag på lördagens sista varv. Det ser hon dock ut att ha haft råd med. Närmast bakom Annelie återfinns hennes egen mamma(!) i form av Gerd Andersson, Eskilstuna. Gerd har i nuläget silverpengen i sin hand med sju slags marginal till Marie-Louies Tunmats, Örebro.

 

Inomhus-SM Anders Görlin2

Anders Görlin, Eskilstuna

 

I Oldtimers Herrar toppar Anders Görlin, Eskilstuna efter mycket fint och stabilt spel. Tvåa är Magnus Westerberg, Tyresö som spelade mycket bra och hade varit i ledningen om inte sista varvet hade slutat 3-2-1. Nu är han istället ett slag efter Anders. På bronsplats finns ytterligare en hemmaspelare i form av Spiiks Tommy Blixt och Hjelmsjös Peter Ericson, ytterligare ett slag efter. Således två i höst nyblivna oldboys som är med i den absoluta toppstriden. 

 

Inomhus-SM Felicia Vikström

Felicia Vikström, Umeå

 

Felicia Vikström, Umeå är i den sitsen att bara hon fullföljer så blir hon svensk mästarinna då hon är ensam till start bland damjuniorerna. På lördagen blev det tre röda varv och ett grönt för Felicia. 

 

Inomhus-SM Elias Zachariassen

Elias Zachariassen, Tantogården

 

Bland herrjuniorerna drar Tantogårdens Elias Zachariassen sakta men säkert ifrån övriga konkurrenter. Den avslutande 20-rundan bet riktigt bra och Elias går till lördagsvila med åtta slags försprång före Skoghalls Andreas Ekängen. Kampen om silver och brons ser dock ut att bli hård med fem spelare inom fyra slag. 

 

Imorgon söndag med start 09.00 spelas Inomhus-SM avslutande fem varv. 

 

Resultat Inomhus-SM 2014

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png