Hoppa till sidans innehåll

ISBERG OCH PERSSON DOMINERAR

02 DEC 2016 19:53
Halvtid i slagspelet vid Inomhus-SM
  • Uppdaterad: 02 DEC 2016 20:36

Uppsalas Fredrik Persson visade ingen pardon vid Inomhus-SM. En 18-runda direkt visade konkurrenterna att han inte tänker göra det lätt för dem. Varv två inledde han med 15 raka spik, 33 banor alltså i tävlingens inledning innann första missen kom. Nu räcker finfina 77 endast till tre slags ledning då Skoghallsspelarna Filip Johansson och Fredrik Tagesson även de har spelat fin golf och snittat på 20 blankt. Ytterligar tre slag bakom finns Växjös Mats Nilsson men därefter ser det som övriga är för långt bakom för att blanda sig i när det imorgon spelas ytterligare fyra varv. 

 

I Oldtimers Herrar har Lars Isberg gått som ett schweisiskt tåg medan konkurrenterna närmast liknat ett svenskt. Bakom den liknelsen döljer sig att Malmöliraren, som också han har 20 blankt i snitt,  har lämnat närmaste konkurrent sex slag bakom. På silverplats finner vi Kalmars Zeke Karlsson som har ett slag tillgodo Gullbergsbros Tomas Sennerby. Därefter följer det klassiska kopplet av spelare så medaljfajten är långtifrån över om någon nu trodde det. Noterbart i övrigt är att hela fem spelare inte kom till start. 

 

Det gjorde inte heller Josefin Hansson, Asarum som pekades ut som damklassens favorit, men ii sista stund satte studierna stopp för en SM-start. Nu leder Jönköpings Laura Fogh Henriksson stort, men som den danska medborgare hon är kan hon inte ta hem ett svenskt mästerskap. Det ser istället ut att bli Kalmars Maria-Therese Olofsson som gör det. 

 

Det riktigt vassa spelet på damsidan hittar vi dock i Oldtimers Damer där Sjövikens Lena Nilsson leder på 21,3 i snitt. Ett slag bakom återfinns Linjens Annelie Lundell. Irene Bergström Växjö har bronsmedaljen i nuläget. Med tanke på hur jämnt det är mellan tätduon kanske vi får se en lika dramatisk upplösning som på filten tidigare i år. 

 

Juniorerna då? Jo de sköter sig! Bland killarna är det Elias Zachariassen, Tantogården som har skaffat sig ett litet grepp med tre slags ledning före Rasmus Bergkvist, VK-78 som verkligen har tagit steg framåt den senaste tiden. Bronset just nu hos Olofström och Johan Rydberg. Bland damjuniorerna har det precis som förväntat blivit en kamp mellan hemmaspelaren Jasmin Hansson och Växjös Jennifer Göransson. Efter att Jasmin haft det tungt på dagens sista varv kunde Jennifer rycka åt sig fyra slags ledning. Räcker det? Lördag eftermiddag vet vi svaret!

 

Resultat Inomhus-SM Slagspel

Foton Inomhus-SM Asarum Foto Agneta Harrysson

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png