Hoppa till sidans innehåll
Foto: Lars Broddevall Elisabeth Brandt Silvermedaljör i matchspelet på J-VM

J-VM SILVER TILL ELISABETH BRANDT I MATCHSPELET

09 AUG 2014 19:30
Markus Nilsson förlorade en jämn bronsmatch på sista banan
  • Skapad: 09 AUG 2014 19:30

Precis som vid J-EM i Portugal 2013 blev det återigen Elisabeth Brandt som stod för medaljskörden då Matchspelet avgjordes på J-VM i Lahti. 

Elisabeth började  dagen med en ganska klar seger över Österrikiskan Martina Danner med siffrorna 7-3. Därefter var det lagkompisen Marielle Svensson som stod på tur. Efter en knallhård kamp kunde Elisabeth ta hem matchen efter sudden.

Nästa match blev också den en tuff match. Elisabeth besegrade Tysklands Lara Heckel med 6-5. 

I Finalen mot den bästa tyskan Annika Dellman hade Elisabeth brännt sitt bästa krut och kunde inte riktigt bjuda tufft motstånd. Elisabeth föll med siffrorna 6-1. Elisabeth bevisar gång efter annan att hon är en cupspelare av allra högsta rang.

Förbundskapten John Widlert vill i övrigt också framhålla Felicia Vikströms insats. Hon spelade helt respektlöst mot en av de allra bästa damjuniorspelaren, Lars Jehle, Österrike. Felicia vände där ett underläge till seger.

Gårdagens segrare Jasmin Hansson då? Det bevisades återigen att segrarna i slagspelet ofta har svårt att ladda om till matchspelet. Så blev det även för Jasmin som åkte ut direkt i första matchen.

Matchspelet Tjejer

---------------------------------------------------

Markus N 4
Markus Nilsson fyra i killarnas matchspel FOTO: Lars Broddevall

I killarnas matchspel var det fem svenska spelare med. Bäst gick det för Markus Nilsson. Markus började med en tuff match mot tjecken Adam Dolezalek som han vann med 5-4. Enkel seger i andra matchen mot gårdagens bronsmedaljör tysken Marcel Waleska med 5-1. I tredje matchen var det länge ganska jämnt mot landsmannen James Lindström men till sist seger för Markus med 4-1. När det gäller James så ger John Widlert samma omdöme till honom som till Felicia. Tufft och respektlöst spel.

I semifinalen hade Markus Nilsson en riktigt tuff match mot ryssen Igor Pantelimonov. Matchen gick till sudden och där grinade oturen Markus i ansiktet. Igor spikade klacken på EB:n och Markus slår enligt John Widlert ett perfekt slag som får en konstig stöt inne i osten. Det var ett riktigt tungt sätt att förlora semifinalen på. 

Efter det fick Markus bara en kort paus på 20 min inför bronsmatchen. Markus spelade riktigt bra i denna men Tysklands Manuel Szablikowski spelade ännu bättre så Markus fick nöja sig med den så förhatliga fjärdeplatsen. 

Riktigt kul var det att Ryssland fick sin första guldmedalj i bangolf genom Igor Pantelimonov som besegrade Tysklands, Jan-Peter Lichtenberg i finalen.

Alexander Dahlstedt förlorade i kvartsfinalen med 3-1 mot Manuel Szablikowski. Derice Shumilov Susoho förlorade en jämn match mot gårdagens guldmedaljör Sebastian Piekorz med 5-4. 

Den som John Widlert ändå vill framhålla lite extra är Elias Zachariassen. Elias mötte Finlands bäste Eetu Ikola i första matchen. Båda spelarna spelade enormt bra. Elias spikade alla EB-banorna. sedan kommer han i underläge på filten och sliter sig ikapp och förbi med spik efter spik. Elias får en tvåa på sista banan som är lådbanan när han leder med 1 slag. Då sätter Eetu en klockren spik och vinner sedan i sudden. Enligt John innehöll den matchen bangolf på absolut högsta nivå.

Matchspel Killar

Bilder från tävlingarna

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png