Hoppa till sidans innehåll

J-VM SILVER TILL JASMIN HANSSON

13 AUG 2016 19:23
James Lindström fick ge sig i en tuff bronsmatch
  • Uppdaterad: 14 AUG 2016 00:06

Sista dagens matchspel avgjordes i fantastiskt väder, ca 25 grader och solsken. Och det började bra för killarna, där James, Erik, Andreas och Elias gick till åttondelsfinal. Tyvärr var det endast James som gick vidare därifrån, först till kvartsfinal och sedan till semifinal. Där mötte han slagspelssegraren Ondrej Skaloud från Tjeckien. Efter en riktig nagelbitare blev det tyvärr förlust, avgörande på sista banan, och därmed bronsmatch.

James förlorade bronsmatchen

Även den matchen gick hela vägen till bana 18 men där avgjorde tysken Manuel Szablikowski och fjärde platsen var ett faktum. Fantastiskt spel av James hela veckan.

På tjejsidan var det åttondelsfinal direkt och tre av fyra gick vidare till kvartsfinal: Felicia, Jasmin och Jennifer. Men sedan tog det stopp för Felicia och Jennifer trots riktigt bra spel. Jasmin däremot gick via seger i både kvarten och semin till final. Speciellt semin mot slagspelsvinnaren Alena blev minnesvärd med avgörande spik för Jasmin på sista banan, fönstret.

I finalen blev det tyvärr ganska snabbt ett underläge med 5-1 mot tyskan Sarah Schumacher men Jasmin knaprade sedan in på försprånget och tvingade fram spel på bana 18. Där visade tyskan klass genom att spika - därmed stod det klart att Jasmin fick silvret.

Resultat killarna:
1. Ondrej Skaloud
2. Benedikt Schwickert
3. Manuel Szablikowski
4. James Lindström

Tjejerna:
1. Sarah Schumacher
2. Jasmin Hansson
3. Alena Dolozelova
4. Patricia Gras

Förbundskapten John Widlert om dagens spel och J-VM 2016

 -Det har varit en bra dag, igen! Framför allt med Jasses silver, jättekul. Fantastiskt kul för henne, nu har hon visat att hon är en riktigt bra cup-spelare. Det var jättekul för henne att få ut det spelet hon har i sig. Samtidigt som det hade varit ännu roligare att få sätta den där sista lilla pricken över i med en guldmedalj för Jasse eller James.

-Annars är jag jättenöjd, James har spelat fantastiskt idag med. Riktigt roligt att ha fått följa honom under den här turneringen. Roliga matcher och dessutom hans härliga energi! Det hade varit kul med en medalj till, han hade verkligen varit värd ett guld.

Jag tycker också att tjejerna imponerar. Både Jennifer och Felicia ska ha beröm för sina insatser idag. De pressar sina motståndare som blir etta och trea till sudden och avgörande på sista banan så de har också gjort det jättebra! Henke förlorar i sudden mot Ondrej, som sedan vinner allt - det visar vilka små marginaler det är.

-Vi spelar bra, som sagt men det är det där sista lilla som fattas i några av matcherna för att knyta ihop säcken och vinna. Men jag tycker ändå att hela turneringen har varit mycket bra!

Skribent Ulf Hansson

  Resultatlänk J-VM matchspel 

Här följer du J-VM på Facebook

 Instagram

Kamera Bilder Matchspelet

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png