Hoppa till sidans innehåll

KARIN OCH ANDERS WIKLUND VANN MIXED-SM

14 OKT 2012 17:18
Stor dramatik i Oldtimersklassen, tre par i sudden om segern
  • Skapad: 14 OKT 2012 17:18

Det blev syskonparet Karin och Anders Wiklund/Uppsala som tog hem Mixed-SM på MunktellArenans svåra filtbanor. Men paret fick en rejäl match av Rose-Marie Lönnqvist/Linjen och Patrik Eliasson Tyresö. Paren var lika efter fem rundor men på sjätte rundan ryckte Karin och Anders åt sig en rejäl ledning med 11 slag efter serierna 32 mot 43. Rose-Marie och Patrik svarade direkt på sjunde rundan med att plocka tillbaka 9 av de 11 slagen 28 mot 37 så ställningen var inför sista varvet två slag i Uppsalafavör. Här tog dock Karin och Anders rutin ut sin rätt och segermarginalen blev till sist sju slag efter 33-38 på avslutningsrundan. Ulrika Wiklund och Anders Olsson Uppsala var ett tag förbi Rose-Marie och Patrik men föll tillbaka. Paret bärgade dock bronset med fem slag tillgodo på juniorena Elisabeth Brandt/Linjen och Alexander Dahlstedt/Fröslunda.

Oldtimerspall

Bilden: Oldtimerspallen FOTO: Carolina Larsson

I oldtimersklassen blev det till slut stor dramatik om medaljerna. Marie-Louise Tunmats och Lennart Jansson/Örebro började dagens spel med 11 slags ledning före Sjövikenparet Annika Johansson och Jan-Åke Persson. Dock visade det sig att 11 slag på de riktigt svåra banorna i Munktell inte var någon säker ledning. Örebroparet spelade bra de tre första varven men Annika och Jan-Åke kunde trots detta plocka in sex av de elva slagen man var efter. Femton slag efter på tredje plats låg hemmafavoriterna Pirkko Maaninka och Kari Laakso/Eskilstuna.
Femton slag på ett varv borde vara omöjligt, dock inte i MunktellArenan skulle det visa sig. Pirkko och Kari plockade fram drömspelet i precis rätt läge och fick till en 29 runda sista varvet. Marie-Louise och Lennart och Annika och Jan-Åke spelade ganska bra men lite grus i maskineriet och nervdaller på slutbanorna gjorde att när sista bollen var slagen så hade alla tre paren hamnat på samma resultat.

I det efterföljande sudden var det Pirkko och Kari som drog det längsta strået då Annika och Janne missade bana 3. Marie-Louise och Lennart föll bort efter en trea på på bana 2. Fjärde platsen togs av ett annat hemmapar Lena Brown och Tommy Blixt/Spiik. Lena och Tommy smet, efter en avslutande 35 runda, förbi bra spelande Yvonne och Jan Söderkvist från Sundbyberg.

Översta bilden: Pallen i den öppna klassen FOTO: Carolina Larsson

Resultat Mixed-SM 2012

Bilder Mixed-SM

2012-10-14 Favoriterna i topp efter första dagens spel i Mixed-SM

2012-10-12 Stort startfält i Mixed-SM i Munktellarenan


 

Skribent: Jan-Åke Persson

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png