Hoppa till sidans innehåll

LAGBRONS TILL HERRARNA I PREDAZZO

09 AUG 2019 04:36
Pendlade länge mellan gulddrömmar och missad medalj. Men tillslut kunde de Svenska herrarna säkra bronset. Stefan Björk och Linda Lundberg bäst i laget individuellt.
  • Uppdaterad: 09 AUG 2019 04:36

Från förra artikeln när förbundskaptenen Roger Svensson intervjuades, så fick vi veta att uppladdningen inte varit den bästa trots att man nu anlänt till Predazzo ett år efter seniorernas framgångar på samma anläggning. Men med magsjuka i truppen har både herr- och damlaget kämpat mot klockan för att hinna komma tillbaka och få tillräckligt med tränningstimmar tillsammans såson individuellt. Den stora målsättningen från förbundskaptenen var då att satsa krutet på lagtävlingen och hoppas att med den viljan och lagmoralen som truppen i vått som torrt utstrålat, ändå skulle kunna slita till sig en medalj. Och visst gjorde man det. Det svenska herrlaget lyckades medan damerna kom sexa (20 slag upp till bronset).

Stefan ligger bra till i totalen individuellt

SBGF fick en snabb kommentar under torsdagskvällen från Roger Svensson, som sa följande om den resa som herrlaget haft under tävlingen fram till det så härliga bronset.

"Hela tävlingen har böljat fram och tillbaka. Dock tror jag inte att herrlaget legat sämre än 3:a någongång. Inför slutet på näst sista varvet hade vi häng på guld ett tag. Sedan gjorde Tyskland ett ryck samtidigt som vi tappade lite. Då kom Österrike igång med en ruggig avslutning och passerade först Tjeckien och sen oss. Magnus Mårtensson som gick sist hade en riktigt tung avslutning. Men faktum var att hade han avslutat normalt så skulle ändå Österrike slagit oss med 2 slag. Dock blev det onödigt nära till Schweiz på slutet, men vi klarade oss med två slags marginal. Med tanke på våra förutsättningar har vi gjort en fantastisk tävling. Att damlaget inte riktigt räcker till medalj är lite tråkigt. Men den här tävlingen var de andra lagen bättre och vi lyfter på hatten för dem!"

Herrarna tog brons i lagtävlingen

Som Roger nämnde så var det vädligt tråkigt att damlaget inte räkte hela vägen fram. Men, då de presterade de tredje högsta lagvarvet totalt sätt på betongen under näst sista varvet, så försvann alla hopp om medalj tidigt och under sista varvet fick man ändra fokus och bita i det sura äpplet för att hålla sin placering. Vilket damerna gjorde med bravur och avsultningen som skrevs till 73 slag på eterniten, var de näst bästa lagvarvet de presterat under tävlingen. Så skönt att få avsluta med flaggan i topp, både för det egna självförtroendet men även för att få fira herrarnas fantastiska insats.

Nu när det fortsattningsvis är fokus på det individuella och matchspelet så ligger som ovan redan beskrivet Stefan Björk bäst till av herrarna och Linda Lundberg bäst till för damerna. Linda Lundberg är också den enda av svenskorna som ligger inom ramarna för fortsatt spel efter de två första varven som ska spelas idag för att särskilja Topp 9. Linda ligger nu på en sjunde plats endast 3 slag från pallen, Annelie Lundell är närmast bakom Linda och har 9 slag upp för att få fortsätta ytterligare 2 varv. Det kommer att bli tufft, men när Annelie har bestämt sig så kan vad som helst hända. Vi håller alla tummar att något fantastiskt händer. Men att gå vidare till matchspelet genom att vara Topp 32 kommer nog alla svenskor vara kapabla till, så kommer det hur som helst bli en mycket spännnande avsultning, dels med Lindas chans till individuell medalj men även en fullspäckad söndag där ny möjligheter för revansch finns. 

Linda har också möjligheten precis som Stefan att plocka hem en individuell medalj till Sverige

På herrsidan har faktiskt Stefan Björk sällskap av Torgny Kjällström, Christer Söderlund och Patrik Wass för att just nu få spela alla 4 återstående varv istället för endast de 2 första. Stefan Björk ligger själv på en fantastisk andraplats och har spelat strålande golf hittills. Endast 2 slag bakom Stefan ligger Torgny på en femteplats och ytterligare 2 slag ner hittar vi Christer på en nionde. Wass ligger precis på rätt sida kvalgränsen, men då det endast är 8 slag som skilljer första till femtondeplats så kommer det bli många om buden och omkastningar kommer med största trolighet ske. Så här gäller det att hålla huvudet kallt för att först klara kvalet och sen släppa på tyglarna för att jaga medaljer. 

Det kommer att bli en minst lika intensiv dag idag som vilken annan under mästerskapet. Så SBGF önskar alla våra svenskar fortsatt stort lycka till och se till att kämpa in i det sista. 

 

Bilder från träningen / mästerskapspelet har uppdaterats HÄR

Resultatlänk: 7/8-10/8, OT-EM, Predazzo (ITA)

Följ även det nyskapade Instagram-kontot för Oldtimerslandslaget via @OTlandslaget

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png