Hoppa till sidans innehåll

LIEPAJA OPEN SPELAS I HELGEN

01 MAR 2019 18:42
U23-laget är på plats i Liepaja för att spela Liepaja Open nu till helgen 2-3 mars.
  • Uppdaterad: 01 MAR 2019 18:42

Som vi tidigare informerat om så blev det ingen nationscup för juniorerna i år inför kommande junior-EM som skall spelas i Liepaja, Lettland den 7-10 aug. Istället har Svenska Bangolfförbundet valt att skicka ett U23-lag till Liepaja Open den 2-3 mars som är en förtävling till stundande mästerskap i augusti. Arrangören har lockat deltagare från många nationer och deltagarna kommer från Finland, Ryssland, Schweiz, Tjeckien, Sverige, Lettland, Tyskland, Polen, Vitryssland och Italien.

Laget åkte under onsdagen ner till Lettland för att få ett par dagars träning i den "klaustrofobiska bunkern" som de själva kallar hallen som anläggningen finns i.
Det ser allt lite mörkt och trångt ut men det är ju färgglada banor som lättar upp intrycket lite grann i alla fall.

Hur känns det då efter ett par intensiva träningsdagar? För intensivt har det varit förstår jag eftersom förbundskapten, Tom Karlsson Forsberg, skrev till mig i eftermiddag och meddelade att han inte glömt bort mig men att det var mycket nu sista tiden av träning.

Nu kom en utförlig rapport från Tom och så här säger han.

En lång resa ner och nästan missat tåg för Göteborgarna (Amir och Alexander Njord) var starten på resan. Många timmar spenderades på diverse transportmedel innan vi nådde Liepaja och det var trötta juniorer och ledare som somnade sent natten till torsdagen.

Banorna ligger i ett idrottskomplex som är klart över förväntan. Ganska trång anläggning med skapligt dålig luft och framförallt väldigt varm hall. Svårighetsgraden är inte så hög och resultaten kan komma att bli låga.

Träningen har bjudit på fantastiska resultat där Alexander Njord avslutade med att gå två 18 rundor. Amir ville inte vara mycket sämre och avslutade 19-18 vilket gör att lagets två sista rundor var fantastiska 59 respektive 57 slag!!!
Tjejerna Jennifer och Julia Göransson har båda presterat fina resultat och framförallt har laget som helhet presterat. Lägstanivån har varit väldigt hög och inte många harv har sprungit iväg resultatmässigt.

Vi är väldigt bra med i matchen rent dessängmässigt och bollmässigt även om det alltid på så få dagar infinner sig en känsla av att det kommer gå att hitta något som är ännu lite bättre. Det är en väldigt lätt EB i sig där det inte krävs några större värmningar med bollar utan det mesta är direkt från väska. Pinnbanan som är bana 1 är klurig. Den är väldigt spårig och finns risk att både sitta i sista hindret och för koppsläng. Längre bort på anläggningen nämligen bestämt bana 18 har du en klurig blixt som även den kommer ha en del miss. I övrigt så är det en relativt enkel EB där kanonen får ses som banan med störst potential för en högre siffra.

Annars ser jag fram emot helgens tävlingar och tror på fina prestationer från alla duktiga juniorer!

Laget består av:
Jennifer Göransson, Tantogårdens BGK
Julia Göransson, Hjelmsjö BGK
Alexander Njord, Gullbergsbro BGK
Amir El Quachani, Gullbergsbro BGK

Ledare:
Tom Karlsson Forsberg (förbundskapten), Olofströms BGK
Alexander Dahlstedt, Tantogårdens BGK

Vi önskar stort lycka till och resultaten följs via nedanstående länk.

Och är man uppmärksam så hittas även Stefan Gillberg (Jönköpings BGK), Christian Olsson (Haga BGK), Aki Sillman (Kungälvs BGK) och Alexander Dahlstedt (Tantogårdens BGK) i startlistan så följ gärna dessa också!

Resultatlänk Liepaja Open, Latvia 2-3 mars

Foton från träningsdagarna

2 st 18-varv på samma träningsvarv

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png