Hoppa till sidans innehåll

LUNDELL OCH TAGESSON I SM-TOPP

06 JUL 2016 17:01
Asarum hotar Linjen om Europacupplatsen på ett Strömsholmen där publiken strömmar till och trivs.
  • Uppdaterad: 06 JUL 2016 21:21

Den första SM-dagen är till ända med god publiktillströmning och närmast idealiska väderförutsättningar för bangolfspel, alltså varken kallt eller tryckande hett, men inte heller något regn. Däremot en del svalkande vindar så som brukligt är vid vattenkontakt. 

Den splitternya anläggningen har bjudit på en hel del bra spel även om banrekordet stannade på 26. Det presterades av fem spelare varav två herrjuniorer. De fyra som gjorde det var Tantogårdenspelarna Dan Trulsson och Elias Zachariassen samt Skoghalls Fredrik Tagesson och så två från Västsverige, Hårdtons Lukas Larsson och Marcus I Andersson, Kungälv. 

 

Annelie och Marielle har ryckt

I damklassen strider Linjens Annelie Lundell och Askims Marielle Svensson, Efter tre av sju varv är det två slags fördel för Annelie. På tredje plats Djulös Ingela Eriksson dock jagad av Josefin Hansson, Asarum som är slaget bakom. 

- Hela den här tävlingen hänger på bana 18, säger Linjenspelaren. Tacke vare att jag fick låna en boll så har jag utan att veta hur fått i den alla varv. Jag är superdupernöjd med spelet idag. 

Annelie Lundell, Linjen

 

Förutom den individuellat tävlingen har Linjenspelarna även 3-mannatävlingen som gäller mer än ett SM-guld, då vinnaren där blir Sveriges representant i Europacupen. Med två varv kvar ser det ut att bli en hård strid ända in till sista banan. Asarum har ett minimalt grepp med två slag: 

- Vi ska kämpa med laget ända in, det är tack vare att vi hade ett lag som jag är här, berättar Annelie Lundell. 

- Idag har det bara varit åt helvete, alldeles för många knyck, säger en annan av Linjenspelarna, Laura Fogh Henriksen. 

Men Asarum tänker inte ge sig utan strid: 

- Målet är att vinna, vi kom inte hit för att förlora, säger Jasmin Hansson. Därför ska vi spela ännu bättre imorgon, framförallt mer stabilt. 

Jasmin tycker dock att känslan av lagspel inte riktigt infinnner sig. Detta då två tredjedelar av Asarumslaget spelar i damjuniorklassen och nästan hinner i mål innan någon Linjenspelare har startat.

- Vi ser inte så mycket av dem och har inte koll på dem. Det blir lite svårt att kombinera lagspel och individuella då hälften i min klass är med i mitt lag. 

Jasmin Hansson, Asarum

Invändningarna till trots så toppar Jasmin damjuniorklassen, även om hon bara har varit bäst ett av de tre varven. De två andra varven har hennes klubbkamras Wilma Harrysson varit vassast men en mycket tung avslutning på det andra varvet gör att hon är fem slag bakom Jasmin. 

 

"Taggen" smet förbi Marcus

Jönköpings Marcus Karlsson var ensam om att inleda med två blåvarv. Men p det tredje varvet tappade han nio slag på Fredrik Tagesson, Skoghall när denne alltså tangerade banrekordet. Därmed övertog Fredrik ledningen:

- Jag hade inte riktigt väntat mig det här, även om jag har spelat bra på filt hela säsongen och tränat mycket hemma, säger Fredrik. 

Nu har han två slags ledning till en trio som förutom Marcus Karlsson består av Växjös Mats Nilsson och Tantogårdens Dan Trulsson. Även på de föjande platserna bakom är det tätt så förutsättningarna för en riktigt tät och dramatisk avslutning finns. En av hemmaspelarna, lyfter fram hur det det var att spela bland mer publik än vanligt: 

- Det var kul. Även om det var de andra spelarna i min trippel som fick applåder och inte jag, säger Hagas Christian Olsson med ett leende. 

Faktum är att anläggningen under hela dagen kantades av åskådare, varav många med intresse följde spelet under en längre tid. 

Johan Hermansson, Johan Andersson och Marcus Karlsson försöker lösa problemet inför publiken. 

 

Bland herrjuniorerna har Tantogårdsduon Elias Zachariassen och James Lindström gjort ett litet miniryck då de är sex respektive fem slag före närmaste konkurrenter. I nuläget på bronsplats ligger två av startfältets yngsta spelare, födda 2002, Lukas Larsson, Hårdton och Jonathan Rydberg, Olofström. 

- Jag får väl säga att jag är nöjd med dagen, säger Elias. Det har rullat på bra men jag inte börjat starkt något varv, inte ens när jag gick 26. 

Elias Zachariassen, Tantogården

 I herrarnas 3-mannatävling är det förhandstippade trion Tantogården, Skoghall och Jönköping som har kopplat greppet. Allra bäst första dagen var Tantogården sedan man fått till en riktigt bra andrarunda där samtliga spelare gick blått. 

Imorgon torsdag med start 8.00 spelas varv 4 till 7 vilket avslutar slagspelet och medaljörerna koras. 3-mannatävlingen avslutas dock efter varv 5. 

 

Resultat SM Norrköping

Bilder 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png