Hoppa till sidans innehåll

MARIELLE OCH DAN IGEN

03 JUL 2015 15:13
Iskalla segrare när solgassande SM avslutades.
  • Skapad: 03 JUL 2015 15:13

De nya svenska mästarna i matchspel heter Dan Trulsson, Tantogården och Marielle Svensson, Askim. Gårdagens segrare upprepade därmed sina prestationer och åker hem från SM i Sundsvall med dubbla guld. 

 

Kyla, precision och en vinnarvilja utöver det vanliga. Tre egenskaper som karakteriserar dessa två skåningar som dock båda tävlar för andra föreningar. I dagens gassande sol över anläggningen i Folkets Park visade de båda att de aldrig ger upp och att hungern efter nya framgångar är fortsatt stark. De motbevisade också den gamla regeln om att segrarna i slagspelet åker ut tidigt i matchspelet. 

 

Men det hade kunnat sluta tidigt för Marielle. I första matchen pressade Asarums Josefin Hansson henne till en suddenavgörande. Där kunde dock Marielle avgöra direkt genom att spika synvillan. I kvartsfinalen mot Jenny Erlandsson, Kungälv blev det ännu tuffare. Återigen krävdes sudden, och återigen var det Marielle som drog det längsta strået genom att avgöra på gentleman. I semifinalen mot Linda Lundberg, Gullbergsbro hamnade Marielle tidigt i underläge. Efter tolv spelade banor var första gången som Marielle var upp i ledning. När Linda sedan inte lyckades dra nytta av Marielles trea på vaggan så var det i praktiken klart. 

 

På den andra damhalvan fick i kvartsfinalen bronsmedaljören i damjuniorer Jasmin Hansson, Asarum liten revansch på guldmedaljören Jennifer Göransson, Perstorp. Vidare från kvartsfinal tog sig även Bernice Thors, Gullbergsbro efter bland annat fyra raka spikar i sin match mot Umeås Felicia Vikström. När sedan Bernice och Jasmin gjorde upp i semifinalen vägrade den sistnämnde att ge upp. Men, på bana 16 i underläge med en bana och efter att Bernice hade slagit en tvåa hände det som inte fick ske. Jasmin bommade och istället vann Bernice banan och säkrade i praktiken en finalbiljett. 

 

Bronsmatchen gick efter sex vunna matcher vardera till sudden. Linda började på enportaren och fixade en tvåa. Jasmin rullade iväg bollen och den gick direkt i kopp. Brons således igen för Jasmin Hansson. 

 

Den tv-sända finalen mellan Bernice och Marielle var en jämn historia där Marielle dock hela tiden var lite i förarsätet. Men, med fyra banor kvar Bernice ikapp. Då satte Marielle blixten mycket snyggt vilket Bernice inte lyckades kvittera. Direkt efteråt bjöd dock Marielle in Bernice genom att bomma den greenlösa örkelljungan. Bernices boll orkade dock inte upp varpå Marielle avgjorde på inslaget. Guld således till Marielle och silver till Bernice. 

 

I herrtävlingen försvann silvermedaljören i herrklassen, Magnus Mårtensson, i kvartsfinalen. Det gjorde även hans klubbkompis Eddie Söderlund och därmed var den dominanta föreningen från slagspelet, Sundsvall helt utan representant i semifinalerna. Vidare gick nu istället Andreas Ekängen, Skoghall som på vägen fram till semin slagit ut tre Sundsvallsspelare och Patrik Jönsson, Jönköping som verkade sugen på ny medalj efter bronset i slagspelet. Andreas Ekängen, ställdes i sin semifinal mot Perstorps Mats Nilsson. Denne hade tagit sig dit via två suddensegrar. Först mot Mattias Brännström, Skönsberg och sedan mot Ulf Kristiansson, Skoghall. Om det var för att det inte var en Sundsvallsspelare eller något helt annat är svårt att säga. Klart är i alla fall att Andreas tidigt hamnade i underläge medan Mats matade på. Med en säker spik på vaggan säkrade Mats Nilsson så finalbiljetten.

 

Dan Trulssons väg till semifinal började med seger i sextondelen mot Andreas Carlsson, Gullbergsbro med minsta marginal. Segern i åttondelen mot Fredrik Tagesson, Skoghall var däremot odiskutabel liksom kvartsfinalvinsten mot Skellefteås Lukas Oja. I semifinalen mot Patrik Jönsson växlade spelarna ledning de tolv första banorna. På bana femton kunde dock Dan ta ledningen och sedan gjorde han som Marielle och spikade bana 16 för att så gott som avgöra matchen. Detta då både bana 17 och 18 är greenlösa. 

 

I bronsmatchen mellan Andreas Ekängen och Patrik Jönsson gick den sistnämnde ut hårt med tre raka spikar vilket räckte till lika många vunna banor. Andreas försökte jobba sig in i matchen igen men Patrik stod emot och plockade hem sin andra individuella bronsmedalj detta SM. 

 

Dan Trulsson

SM-kungen Dan Trulsson, Tantogården.

 

I herrfinalen plockade Mats Nilsson hem första banan via en spik men fick se Dan Trulsson gå ikapp och förbi på bana två och tre. Mats kvitterade dock på bana fem. Sedan vann Dan två banor i rad i mitten vilket var ett försprång han behöll fram till blixten. Nu hade han på nytt chans att avgöra med en spik. Det blev tvärtom efter att Dan fått överhopp ut, så att Mats spikade i ett sista försök att störa Dan. Det gick dock inte då Dan avslutade med två spikar. Guld till Dan och silver till Mats.

 

Resultat SM Sundsvall Matchspel

Se sändningen från matchspelet i efterhand

Segerintervju

 

Tyvärr inga bilder på grund av en vattenskadad dator. 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png