Hoppa till sidans innehåll
Martin Lundell konstaterar att segerspiken sitter

MARTIN LUNDELL VANN MATCHSPELET

08 AUG 2015 18:40
Avgjorde på sjunde suddenbanan
  • Skapad: 08 AUG 2015 18:40

Även avslutningsdagen gick i dur för hemmanationen i Oldtimers-EM. I matchspelet handlar det om små marginaler och det gäller att vara noggrann, koncentrerad och att "ha sin dag". Den som skötte detta med den äran var Martin Lundell. Martin har tidigare hållit sig framme i dessa sammanhang och denna gången blev det en fullträff.

På vägen fram till finalen slog Martin ut Daniel Ågren, Michael Neuland, Jörg Wiedermaier och i semin vann han övertygande mot schweizaren Reinhard Zengaffinen 6-0.

I finalen ställdes Martin mot gårdagens segrare Reinhard Schuster. Reinhard var givetvis full av självförtroende och tog ganska snabbt en ledning med 3-1. På EB:n missade Martin en chans att närma sig och ställningen 3-1 stod sig till den 14:e banan (marmorvinkeln) där Martin reducerade till 3-2. På de 17:e banan som också är betongens 17:e bana missade Schuster spiken och Martin utnyttjade detta till att utjämna matchen till 3-3. Båda satte bana 18 och matchen gick till sudden. 

Det blev en högklassig sudden. Spelarna började varannan bana och satte varje gång press på motståndaren. Fram till bana sju på sudden var det enbart spikar. På den banan (romben) missade Reinhard hårfint. Martin tog gott om tid på sig, koncentrerade sig noga, och spikade säkert. EM-guld till Martin som avslutade ett svenska EM fullt av utropstecken.

I damklassen var det bara Lena Nilsson som överlevde första rundan. I kvartsfinalen fick hon sedan se sig besegrad av Nora Fause. Nora, som spelar för Gulllbergsbro till vardags, knep sedan bronset. Starkt av Nora. För övrigt var det en bra dag för Norge som genom Finn Hovind tog en fjärdeplats efter att på vägen slagit ut starka svenskar som Stefan Björk och Tomas Sennerby.

En snabb summering av mästerskapet. Två guld, tre silver och ett brons. Misstänker att förbundskapten Langenes är mycket nöjd med sin trupp av spelare och coacher. 

Resultat Matchplay

Bilder Matchplay

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png