Hoppa till sidans innehåll

MGK 49 VANN 5-MANNA OLDTIMERS

12 JUL 2015 17:39
Första fullträffen för Nyköpingslaget
  • Skapad: 12 JUL 2015 17:39

Femmanna-SM för Oldtimers har idag avgjorts i Asarum. Segrade gjorde MGK 49 Nyköping. Tävlingen var mycket jämn och segermarginalen ner till tvåan Sjöviken var endast tre slag.

Avgörande för segern var att Nyköping hade tre toppar som spelade starkt genom hela tävlingen. Det var L-G Berg, Anders Larsson och Mikael Karlsson som alla tre låg runt hundra slag på tre varv. Det var ett snitt som skulle räckt till att vara totalbäst på den individuella tävlingen som avslutades dagen innan. Nyköping har haft toppkänning i denna tävling flera gånger men denna gång höll det hela vägen.

Sjöviken spelade mycket bra de två första varven men lyckades inte riktigt upprepa detta spel sista rundan. Laget ledde med fyra slag inför sista varvet och trots att ankaret Mats Olsson fortsatte spela riktigt bra räckte det inte till en vinst. Mats var tävlingens bäste spelare med utmärkta 31,0 i snitt.

För trean Gullbergsbro var det tredje raka pallplatsen på 5-manna Oldtimers. Ingen av dem har varit guld men klubben är ofta framme och nosar på topplaceringen. Senaste vinsten var på hemmaplan 2009. Framträdande spelare i laget denna gång var Bernice Thors med 98 slag och Torgny Lagerkvist med 102.

Andraplatsen fick avgöras genom Sudden Death och där avgjorde Sjöviken redan på första banan.

Individuellt fanns det toppar i flera lag. Några är redan nämnda men andra spelare med bra resultat var Anders Görlin, Eskilstuna med 96 slag, Lennart Jansson, Örebro med 102 slag, Kenneth Fosshaug, Esta, med 104 slag samt Tuula Mörck, Sjöviken med 105. Men Nyköping hade alltså bredden på toppen och det avgjorde denna gång som så många gånger tidigare.

Resultat

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png