Hoppa till sidans innehåll

Oldtimers-SM avgjort

11 JUL 2015 18:22
Hjelmsjös Peter Eriksson totalbäst
  • Skapad: 11 JUL 2015 18:22

Under fyra dagar har våra oldtimers kämpat med väder och banor i Asarum. Det har inte varit några enkla förhållande med vare sig det ena eller det andra. Om vi tar vädret så har det varit både regn och stormiga förhållanden under kvaldagarna. Som tur är bättrade sig vädret på finaldagen.

När det gäller banorna så var det inte heller någon enkel nöt att knäcka. Redan banans par, 34, avslöjar att det är en av Sveriges svåraste anläggningar. Men det faktum att tre av fyra banor i början på anläggningen i banstatistiken ligger på runt tre i snitt visar att det var ingen enkel match för SM-deltagarna.

Väder och banor är alltså förklaringen till att segerresultaten i år låg ovanligt högt. Vilken av dessa två som bidrog mest kan man kanske inte säga men båda var viktiga ingredienser.

Oldgirls

Oldgirls

I oldgirlsklassen uppprepade Sjövikens Lena Nilsson sin seger från förra året. Lena hade en ganska tung start på tävlingen och låg en bit ner i resultatlistan. Men från varv fyra och framåt var Lena klart bäst av alla Oldgirls. Bernice Thors som veckan innan visat sin skicklighet i TV-sända SM-veckan kunde inte hänga med utan fick nöja sig med silver. Inför sista varvet fanns det en chans för Bernice att gå ifatt. Hon låg tre slag efter och det är ju ingen särskilt stor marginal på dessa banor. Men istället drog Lena ifrån och segrade till slut med nio slag. Trea kom Tuula Mörck från Sjöviken.

Oldboys

Oldboys

Nyblivne Oldboyen Peter Eriksson från Hjelmsjö segrade i Oldboysklassen. Peter spelade riktigt bra på de svåra banorna. Sex av åtta varv var gröna vilket talar för sig själv. Detta gjorde honom också till totalbäst i hela tävlingen. Peter vann fyra slag före Anders Görlin, Eskilstuna och tio före trean Anders Larsson, Nyköping. Ingen av de som förra året var med och slogs toppen på den då rekordjämna oldboysklassen hade något med yttersta toppstriden att göra i år.

Damveteraner

Damveteraner

I damveteranen var det ”spel mot ett mål”. Den nyblivna veteranen Pirkko Maaninka ledde från start till mål och var aldrig hotad. Pirkko vann 23 slag före Linda Iversen från Sjöviken. På tredje plats hittar vi fjolårssegrarinnan Gerd Andersson. Pirkko har många års rutin från Oldtimers-SM och har tre guld sedan tidigare i Oldgirlsklassen. Men detta var alltså det första som veteran. Ska vi gissa att det blir många fler?

Herrveteraner

Herrvetaraner

Förra året tog Lennart Jansson sitt första guld i Oldtimers-SM. Det var kanske proppen ur för örebroaren som alltså i år upprepade triumfen på banor som inte alls påminner om dem han vann på 2014. Sven-Olov Eriksson som alltid är med i toppen skuggade dock Lennart länge och väl och det hela avgjordes egentligen inte förrän på bana 13 i sista varvet då Lennart slutligen tog hand om ledningen. Spurtade sig till en tredjeplats gjorde Per Celander från Myresjö som avslutade med 30. Det var ett enkelvarv som tangerade tävlingens näst bästa resultat. Tävlingens bästa varv hade för övrigt Per-Inge Johansson från Västervik som gjorde det enda blå varvet – 29 slag.

Lagtävlingen

Lagtävlingen för tremannalag vanns av MGK 49 Nyköping. I laget ingick Anders Larsson, Lars-Göran Berg och Mikael Karlsson. De vann tio slag före Eskilstuna och 17 före Sundbyberg. Nio av de tio slagen tog faktiskt Nyköping på det sjätte och sista lagvarvet.

Skribent: Bengt Svensson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png