Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau Filiph Svenssons sista filtrunda på 23 slag räckte till sudden om guldet, men tyvärr fick han se sig besegrad av tyske Achim Braungart Zink.

SILVER OCH BRONS TILL SVERIGE

23 AUG 2013 21:01
När det individuella slagspelet avgjordes i tyska Bad Münder under fredagen blev det silver och brons till Sverige genom Filiph Svensson och Ulf Kristiansson
  • Skapad: 23 AUG 2013 21:01

När det individuella slagspelet avgjordes i tyska Bad Münder under fredagen blev det  silver och brons till Sverige genom Filiph Svensson och Ulf Kristiansson.

 

En vilt spurtande Filiph Svensson lyckades komma ikapp tysken Achim Braungart Zink på den sista filtrundan efter ett fantastiskt varv på 23 slag. Det blev sudden death på filtens bana 1. Tysken spikade och satte press på Filiph som slog sin boll i hindret och förlorade guldet.

- Jag är väldigt nöjd, men det är surt att torska på sudden ändå. Inför sista varvet trodde jag inte att jag skulle komma ikapp, säger Filiph Svensson.

 

Det var verkligen en final värd namnet eftersom Achim Baungart Zink är regerande europamästare och Filiph regerande världsmästare.

 

På bronsplats kom Ulf Kristiansson bara två slag från guldet, en femma på bana 11 förstörde hans chanser till ädlare valör denna dag. Det bjöds även på ett par perfekta rundor från svenskt håll. Både Ulf Kristiansson och Filip Johansson slog till på finalspelets sista varv på europabanan med varsin perfekt runda på 18 slag. Fredrik Persson gick även han 18 näst sista EB varvet.

Guffe

Bilden: Bronsmedaljören Ulf Kristiansson jublar efter en spik på spången FOTO: Björn Dinau

I damklassen var seniordebutanten, och junioren, Marielle Svensson med i medaljstriden ända fram till den sista rundan. Ett tag snuddade hon på guldet, men efter en tung start på finalvarvet slutade hon på en hedrande femteplats. Sjua kom Frida Elmdahl.

 

Till lördagens cupspel har Sveriges samtliga sju herrar kvalificerat sig samt tre av fyra damer. Det är totalt 32 herrar och 16 damer som gör upp om världsmästartiteln i cupspel imorgon.

Länk till morgondagens Matchspel

Resultat Slagspelet VM Bad Münder 2013

 

Skribent: Björn Dinau/JÅP
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png