Hoppa till sidans innehåll
Sveriges OT-Damer som tog silver i Murnau

SILVER TILL DE SVENSKA DAMERNA I MURNAU

07 AUG 2014 21:30
Herrarna slutade sexa
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:02

Det blev till slut en silvermedalj för de svenska damerna då lagtävlingen avgjordes i tyska Murnau. Damerna hade ingen chans mot tyskorna utan fick tidigt rikta in sig på silvermedaljen. Inför den sista avslutande betongrundan var det helt lika mellan Sverige och Österrike. De svenska damerna gjorde en riktigt bra avslutning på betongen med idel varv under 30. Därmed kunde silvret till slut bärgas med sex slag tillgodo. Dagens svensk bland damerna är Bernice Thors som har avancerat till andraplatsen på raka listan. Bernice är endast två slag efter ledande Andrea Reinicke från Tyskland. Annelie Lundell ligger delad sjua fyra slag efter Bernice. Lite tyngre har det gått för Lena Nilsson som måste göra en riktigt bra dag imorgon om hon vill komma bland de 16 som får spela matchspelet. Riktigt kul var det att den svenska reserven och debutanten Kristina Svensson drogs med av sina lagkamrater och avslutade med en fin 29 runda.

Damernas prispall
Damernas prispall

De svenska herrarna kunde tyvärr inte förbättra varken spel eller placering. Sverige slutade till sist sexa i lagtävlingen. Svenskarna måste nog vara ödmjuka och helt enkelt erkänna att vi halkat efter Europa på de hårda underlagen. Samtidigt ska man vara medveten om att bangolf är en sport med små marginaler. Ibland rullar bollarna i och ibland blir det stopp på koppkanten. Avståndet upp till de bästa nationerna är dock lite för stort för att detta ska vara hela sanningen. Mats Eisenschmidt siade innan tävlingarna om att de skulle behövas dubbelrundor under 50 för att hänga med i toppen. Enligt Mats så har svenskarna legat där på träningen men tyvärr så har man inte lyckats prestera detta på tävling.  En sak som kanske inte alla här hemma har riktigt klart för sig är att konkurrensen på OT-EM är oerhört tuff. Ett exempel på detta är italienaren Francesco Leuccis spel idag. Serierna 23-19-24-21 totalt 87 slag är minst sagt imponerande. Detta bör man kanske ha i åtanke när man dömer herranas insats i året EM.

Peter Nordin är den av svenskarna som har spelat bra och legat i paritet med sina träningsresultat. Peter ligger på 19:de plats. Peter har bara ett par slag upp till en top-10 plats. Martin Lundell, Stefan Björk och Stefan Viberg ligger på platserna 29, 30 och 31 och är därmed för närvarande kvalificerade för lördagens matchspel.Anders Görlin och Tomas Sennerby har också chansen att nå matchspelet om de gör en bra morgondag.
Spelet om dom platserna avgörs under varav nio och tio imorgon. 

Resultat Damer

Resultat Herrar

Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png