Hoppa till sidans innehåll
Foto: Björn Dinau Det är nära nu för Skoghall. Blir det elitserieguld?

SKOGHALL JAGAR UPPSALA

16 JUL 2015 20:34
Sista omgången avgör elitseriens guldfajt.
  • Skapad: 16 JUL 2015 20:34

Den tredje och sista seriespelsomgången spelas i helgen. I elitserien ska de två dominanterna i årets serie, Skoghall och Uppsala göra upp om guldet. För Uppsala handlar det om gammal vana då man vunnit många gånger förr. För Skoghalls del skulle det vara första guldet.

 

Både Skoghall och Uppsala har radat upp seger på seger. På filten i Örebro vann Uppsala matchen lagen emellan. På betongen i Skoghall delade man på poängen sedan Uppsala kommit tillbaka starkt efter ett regnavbrott. Vändningen i den matchen gör att det är Uppsala som sitter i förarsätet med två poäng och cirka 30 slag. Därmed behöver Skoghall få en hjälpande hand av något annat lag samtidigt som  man själva troligen måste plocka fullt. 

 

Och hur det än skulle gå i guldstriden för Skoghall så är det mycket som talar för att man i höst får spela Europacupen dit Sverige har två platser. Titelförsvarande Uppsala är redan klara för den tävlingen och det är bara ett rejält magplask som kan hindra värmlänningarna från att ta den andra.

 

Bakom Uppsala och Skoghall ligger Tantogården i ett ingenmansland där bronset ser klart ut men en toppstrid förefaller omöjligt. Därpå följer en trio, Södertälje, Tyresö och Jönköping som riskerar att bli indragna i bottenstriden om man har en dålig helg.

 

I nuläget är hemmalaget Kungälv fast förankrat i botten tillsammans med helt avsågade Örebro. Dessa två lag ligger på nedflyttningsplats och ska hemmalaget fixa nytt kontrakt så får man ägna sig åt lite räkneoperationer. Tar man tio poäng får ett av de andra lagen ta max fyra. Tar man tolv så kan man kosta på sig att släppa sex poäng till något av de övriga. Slagmässigt är det ganska jämnt mellan lagen med en liten nackdel för Södertälje.

- Stämningen i Kungälvs trupp är god, vi har tränat bra och ska verkligen försöka göra den mirakelomgång som krävs, säger en av spelarna i laget, Björn Dinau. 

 

Spelplats för avgörandet är Kungälvs EB-anläggning. Det är en lätt anäggning där de första banorna, från trean till åttan, förutspås bli avgörande. Den som känner till banorna  i Kungälv kan veta att följande förändringar har skett. Bana 17 är numer bana utan hinder medan den tidigare bana utan hinder har blivit en pinnbana. En tredje som genomgått en förändring är sidospelet som har blivit till en romb. 

 

På Perstorps filt ska Askim försvara sin ledning i söderettan. Ryktet säger dock att filt inte skulle vara de rödkläddas favoritunderlag samtidigt som jagande Sjöviken faktiskt gillar det underlaget. Nu är dock Sjöviken hela sex poäng efter så det ska mycket till för att man ska lyckas vända på steken. Uddevalla hade det tungt på betongen sist och slåss nu i botten tillsammans med Åstorp. De har dock en bit upp till räddningsplankorna Persorp och Olofström.

 

Medan Askim leder med sex poäng före närmsta kandidat är det i norrettan inte mindre än fyra lag inom fyra poäng. Toppar gör Sundsvall som har en ganska stor slagfördel jämfört med tvåorna på samma poäng, Eskilstuna. MGK 49 Nyköping gjorde en mycket stark omgång sist i Skönsberg och är endast två poäng bakom. På fjärde plats hittar vi Sundbyberg men att de ska lyckas runda hela fältet och sno åt sig segern på upploppet skulle vara en stor skräll. I botten är det kört för Örebro 2 medan Skönsberg ska försöka ta sig förbi hemmalaget Skoghall 2. Kanske att Haga då dras med i bottenstriden?

 

Resultat Elitserien Kungälv

Resultat Division 1 Södra Perstorp

Resultat Division 1 Norra Skoghalls BGK

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png