Hoppa till sidans innehåll

SKOGHALL OCH UPPSALA HELGENS VINNARE

12 JUN 2016 15:17
Uppsala knaprade in två poäng men Skoghall har fyra poängs försprång inför avslutningshelgen. Läget till synes hopplöst i botten för Södertälje och Sjöviken.
  • Uppdaterad: 13 JUN 2016 18:10

Uppsala gjorde en mycket stark insats på betongen i Tanto och spelade hem maximala 14 poäng. Skoghall är dock kvar i ledning sedan man vunnit alla matcher förutom den mot Uppsala. Det var också enda matchen där motståndarna var något så när att hota Uppsala över 18 banor då man endast vann med sex slag. I övriga matcher var segermarginalen nio slag eller fler för ett överlägset Uppsala. Det var Anders Olsson som anförde denna helg med ett snitt på 25,7. I den femte matchen drog han till med fenomenala 21. En stor del i att denna helg blev bättre än den första hade även Marcus Larsson, tvåa på den raka listan men klart distanserad av Olsson. Uppsala dominerade den raka listan och hade därtill ett lagsnitt som var slaget bättre än närmaste konkurrent. Talet innan om att det är jämnt på betong verkade inte gälla. 

 

Skoghall leder elitserien med fyra poäng när sju matcher på Sjövikens EB i juli återstår.

-Jag är mycket nöjd med 

Laget har endast förlorat en match av spelade 14. Allra bäst denna gång i  ett jämnt lag lyckades Lars Kvael. Norrmannen spelade inte filten i Sundsvall, men trivdes bra på betongen i Tanto. Att man under hela helgen hade Filip Johansson som reserv visar på styrkan och bredden även hos Skoghall. Det som skulle vara föreningens första elitserieguld ska man som sagt försöka försvara i juli och då har man fyra poäng till godo. Däremot har Uppsala slagen klart på sin sida. Vågar vi be om en helt avgörande guldmatch? Det var flera säsonger sedan som elitserien avgjordes på det sättet. 

 

Däremot kan Skoghall efter helgen mer eller mindre hämta ut biljetterna till Europacupen. Detta då man har sju poäng ned till trean Sundsvall. Norrlänningarna stod för en stark insats när man plockade åtta poäng, lika många som hemmalaget Tantogården. Därmed har man tre poängs försprång mot just Tantogården i bronskampen. 

 

Tyresö och Jönköping plockade inte många poäng denna helg. Tyresö var nära att få en kanonstart med vinst över Skoghall men stod inte distansen ut. Deras enda vinster kom nu mot Södertälje och Sjöviken, då man också slog sina bästa lagvarv. Jönköping vänder åter mot Småland sex poäng rikare än man lämnade. De två poängen mot Tantogården smakar säkert mumma, medan förlusten mot Sjöviken är desto bittrare. 

 

Inför helgen stod Södertälje och Sjöviken på två respektive noll poäng. Och även denna gång tog de minst poäng, och hade även högsta lagsnitten. Södertälje mäktade inte med att plocka någon pinne alls, medan Sjöviken efter tio raka förluster, tog sig samman och i den elfte slog Jönköping. Sedan vann man också ångestmatchen mot Södertälje. Kanske kan det vara halmstrået som Hässleholmsklubben behöver för att lyckas rädda nytt kontrakt på hemmaplan. Större mirakel har dock skett, men sju poäng och en bra bit över 100 slag känns oöverstigligt. Dock inte enligt Sjövikens Nicklas Strömberg: 

- Vi har en tuff uppgift men inte omöjlig. Det är bara att ladda om inför EB:n

 

Resultat elitserien

-------------------------------------------------------------

I norrettan hände det grejer i tabellen. De tidigare ledarlagen, MGK 49 Nyköping och Eskilstuna, tog endast sex poäng vardera. Då fick de sig förbisprungna av inte mindre än tre lag, Örebro, Haga och Sundbyberg. En trio som denna helg plockade 12 poäng vardera. I sista omgången möttes Haga och Örebro och sedan Norrköpingsgänget lyckats vinna en tajt och välspelad match, stannar Örebros försprång på en pinne medan Sundbyberg är två poäng från förstaplatsen som leder upp till elitserien. 

Resultat Division 1 Norra

 

Texten uppdateras efter klockan 19 med information om söderettan, som i skrivande stund förefaller ha problem med resultatåtergivningen. 

Resultat Division 1 Södra

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png