Hoppa till sidans innehåll
Foto: Eddie Söderlund Sebastian Ekängen

SKOGHALL TOPPAR ELITSERIEN

08 MAJ 2016 18:29
Skoghall vann samtliga sina matcher när Elitserien spelade första omgången på filt i Sundsvall. Två ligger hemmalaget Sundsvall och lite överraskande hittar vi Uppsala på tredje plats, hela 6 poäng efter Skoghall.
  • Skapad: 08 MAJ 2016 18:29

Storfavoriten Uppsala fick överraskande problem redan i första matchen mot Tyresö. Filtspecialisterna i Tyresö spelade stabilt och när Christer Söderlund till slut vann sin match mot Andreas Cederholm med 11 slag kunde inte resten av Uppsala rädda upp situationen och Tyresö vann med två slag (154-156). Redan i match tre blev det förlust igen för Uppsala mot hemmalaget Sundsvall som vann med fem slag (150-155).

Med ytterligare en förlust i sista matchen mot Skoghall så har nu de senaste elva årens vinnare av elitserien en tung uppförsbacke inför betongomgången i Tantogården närmast och sedan avslutningen på Sjövikens eternit. Trotts bästa slagantal i helgen har nu Uppsala sex poäng upp till Skoghall, och nu måste man ha hjälp av något övrigt lag för att komma ikapp Skoghall. Kanske den mest spännande säsongsöppningen i elitserien på länge.

Skoghall spelade stabilt hela helgen och var närmast förlust mot hemmalaget Sundsvall i en match man vann med två slag till slut. I ett jämt Skoghall var kanske något överraskande Sebastian Ekängen överlägset bäst med 19 slag bättre resultat på 7 varv än näst bäste lagkamrat på 28,9 slag i snitt. Sebastian blir med detta resultat trea på den individuella snittlistan efter Uppsalas Anders Olsson (28,3) och Tantogårdens Dan Trulsson (28,8).

Hemmalaget Sundsvall fick ihop 11 poäng efter att endast förlorat mot Skoghall. Laget var kanske jämnast av alla med samtliga spelare mellan 30,4 och 32,4 i snitt. Bäst i Sundsvall var Bengt Nejman och Morgan Munther, båda med 30,4 i snitt.

Fyra ligger Tantogården på 8 poäng. SM-vinnaren från dessa banor i fjol, Dan Trulsson, ledde laget efter ett tveksamt första varv med idel blå varv och 28,8 i snitt. Femma ligger Tyresö på 7 poäng och sexa ligger Jönköping på sex poäng. Redan nu ser det ut som om Södertälje och Sjöviken får en tung resa i Elitserien i år, de fick ihop 2 respektive 0 poäng och ligger på de två nedflyttningsplatserna.

I division 1 Norra leder nu förhandsfavoriten Eskilstuna serien med 10 poäng. Samma poäng har dock även hemmalaget MGK Nyköping som länge såg ut att vinna samtliga matcher, men efter att ha förlorat de två sista matcherna på klart sämre resultat än tidigare under helgen ligger de nu tvåa efter Eskilstuna. Tre ligger det rutinerade laget från Örebro på nio poäng. Bäst individuellt under helgen i Nyköping var Eskilstunas Anders Görlin med fina 27,1 i snitt. Nämnas bör också Sundbybergs Stefan Borg som redan i första varvet för helgen på lördagen slog till med ett fenomenalt banrekord på 21 slag, med en trea på synvillan och tvåa på mittkullen.

I division ett södra tog hemmalaget Olofström ledningen med 12 poäng, efter att enbart ha förlorat mot Gullbergsbro i sista matchen. Tvåa-fyra ligger Kungälv, Gullbergsbro och Nässjö på vardera 10 poäng. Förhandsfavoriten Askim fick ihop 8 poäng, trotts näst bäst slagantal, och blir säkert att räkna med framöver med hemmaomgång på betongen i Askim i Juni. Bäst individuellt under helgen var Askims Pierre Zetterlund på 34,4 i snitt.

Resultat:

Elitserien, Sundsvall

Div 1 Norra, Nyköping

Div 1 Södra, Olofström  

Skribent: Hans Bergström
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png