Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA CUPEN 2019 SPELAS I HELGEN

04 JAN 2019 22:35
Svenska Cupen 2019 spelas enligt tradition som första lagtävlingen för året och det är även den första lagtävlingen efter att transferfönstret stängts.
  • Skapad: 04 JAN 2019 22:35

När transferfönstret stängdes den 30 november så kunde vi se många spelarövergångar mellan klubbarna. Kan det kanske visa sig att någon klubb har gjort en mer lyckad värvning och därmed kunna ta sig hela vägen till prispallen i 2019 års Svenska Cupen? Nämnas kan exempelvis Fredrik Tagesson som nu spelar i Olofströms lagfärger, Jonathan Arab-Ekman som vi ser i Jönköpings lag och Jonathan Lindoff hos Uppsala.

I år är det 22 lag och strax över 100 spelare som deltar och eftersom det inte har funnits några träningsgrupper så har alla fått "samsas" i MunktellArenans EB-hall för att få så mycket och bra träning som möjligt inför helgen.

Men hur har träningen gått och hur ser förutsättningarna ut? Simon Levander från SBGF Media, som själv kommer att spela och som ingår i lag Södertälje, tog tillfället i akt att ställa några snabba frågor till Alexander Dahlstedt, Tantogårdens BGK, för en uppdatering inför morgondagens tävlingsstart och kval.

#1 - Hur har träningen gått för dig och laget?
Träningen har varit väldigt upp och ner men med extremt många fina individuella prestationer (Jennifer lyckades bl a fullborda sitt första individuella 18-varv). Det känns ändå som att alla kan banorna bra och att det bara är utförandet som behöver vara lika bra på tävlingen.

#2 - Har träningen påverkats/blivit svårare nu när det inte varit träningsgrupper utan konstant varit fullt i hallen?
Tycker ändå det varit skapligt flyt och egentligen bara bana 12 (hål i backe) som stannat upp det lite. Skulle inte säga att det påverkat till den graden att det blivit svårt att träna.

 

#3 - Vilka ser du som de farligaste lagen på förhand?
Tycker som vanligt det är många bra lag med i årets startfält. Uppsala är alltid vassa och har mycket rutin i laget, samma gäller Tyresö. Sen är det alltid intressant med juniorlaget från Gullbergsbro. Finns många kandidater till medaljerna, så det ska bli intressant att se hur helgen utvecklar sig!

#4 - Efter två raka guld i Svenska Cupen, har Tantogården kapaciteten att ta ytterligare ett efter denna helgen?
Med en minst lika stark trupp som i fjol och på en anläggning vi kan mycket väl så är mitt svar självklart, Ja. Det finns ingen anledning att gå in med någon annan inställning än att vi ska vinna tävlingen.

Vi tackar Alexander för att han tog sig tid att besvara våra frågor och önskar självklart lycka till, både till hans lag och alla övriga.

Det ska bli riktigt spännande att följa tävlingen och det gör du på nedanstående länk.

Resultat Svenska Cupen, MunktellArenan

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png