Hoppa till sidans innehåll

SVENSKA SERIEN 2018 AVSLUTADES I HELGEN

22 JUL 2018 20:12
I helgen spelades den tredje och avslutande omgången av seriespelet 2018 för de olika divisionerna. Elitserien avgjordes redan under SM-veckan där Uppsala tog hem segern.
  • Skapad: 22 JUL 2018 20:12

Runt om i landet har det i helgen spelats på 9 olika anläggningar för att avgöra vilka lag som skulle gå upp respektive flyttas ner.

På de flesta platser har det säkerligen varit varmt och soligt även denna bangolfhelg. I Asarums inomhusanläggning där det spelades på EB var temperaturen stundtals nära 28 grader och många vistades utomhus mellan varven där det fläktade skönt i skuggan.

Div 1 Södra spelades på Jönköpings betonganläggning. Här segrade Haga BGK och de går därmed upp i Elitserien 2019. Haga fick ihop 30 poäng under seriespelet och det var exakt vad även tvåan Gullbergsbro och trean Olofström slutade på. Så här var det slagantalet som avgjorde.

Div 1 Norra spelades även den på betong men i Skoghall. Här blev det Skoghalls BGK som tog hem seriesegern men eftersom Skoghall redan har ett lag i Elitserien så är det tvåan Skellefteå BGK som avancerade till Elitserien. Trea här blev MGK 49 Nyköping.

Div 2 Södra A spelades på SM-banorna hos Linjen i Landskrona. Här fortsatte Asarum BGK sin framfart och gick till slut obesegrade genom hela seriespelet med 28 poäng. Därmed blir det spel i division 1 nästa år för laget. 

Div 2 Södra B avgjordes på förra årets SM-banor i Borås. Här segrade Gullbergsbro men även här blir det så att tvåan Uddevall BGK avancerar till div 1 eftersom Gullbergsbro redan har ett lag i div 1.

Div 2 Norra A spelades hos Daga BGK. Här blev det seger för Eskilstuna BGK och avancemang till div 1. Detta på samma poäng som tvåan Haga men bättre slagantal.

Div 2 Norra B spelades hos AK -98. Även här samlade segraren och tvåan ihop samma poäng men det var Sundsvalls BGK som segrade före Tantogårdens BGK och det med blott 11 slag.

Div 3 serierna A, B och C spelades hos Asarum, Kärnan och Myresjö. Här blev det seger för Sjöviken, Hjelmsjö och Nässjö som alla spelar i division 2 nästa säsong.

FOTON på en del av de segrande lagen 

Resultat Div 1 Södra
Resultat Div 1 Norra

Resultat Div 2 Södra A
Resultat Div 2 Södra B
Resultat Div 2 Norra A
Resultat Div 2 Norra B

Resultat Div 3 A
Resultat Div 3 B
Resultat Div 3 C

 

 

Skribent: Agneta Harrysson
E-post: Adressen Gömd

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png