Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE FEMMA I U23 CHALLENGE

19 MAR 2019 12:18
Det övertygande lagsnittet ifrån träningen kom tyvärr inte fram under helgens spel - Italien 2 stod som segrare på hemmaplan.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2019 12:18

Sveriges lag kom in till denna U23 Challenge som regerande mästare och sedan 2016 har det varit högst upp på pallen som varit melodin. Men nu när det för första gången spelades på en inomhusbetong kunde laget inte riktigt plocka fram det ändå övertygande spelet som funnits under träningen och överföra det till att vinna sina matcher i gruppspelet. 

Det blev totalt 1 seger, 1 oavgjord samt 3 förluster, vilket placerade Sverige precis utanför semifinalerna på en femteplats under gruppspelsfasen. Noterbart är att även fast laget inledde starkt med 114-118-114, så fick man bara med sig tre poäng. Då det är banvinster som gäller i denna tävlingen, så kan det betyda att även fast Sverige överlag fick till ett väldigt bra lagresultat så kan det ha missats i fel lägen så att motståndare med högre lagsnitt ändå går vinnandes ur matchen. Vilket nu hände under första matchen mot Italien 1. Annars låg Sverige faktiskt tvåa efter tre spelade varv, med sina tre poäng, och med endast en poäng på de två sista matcherna hade givit dem avancemang till semifinal på söndagen. Men med mindre bra spel (122 resp. 119) kunde man inte rå på både Tyskland och ett av hemmalagen (Italien 2) vilket nu innebar en trist femteplats och en placeringskamp emot det mixade laget från Portugal/Italien under söndagen om femte- eller sjätteplats. 

Trots att nederlaget var ett faktum och att Sverige nu missade chansen att försvara sin guldrad från 2016, så kunde laget ändå samla nya krafter och ladda om ordentligt till söndagens placeringsmatch och verkligen visa att man just varit mästare så många gånger förr. Det var ett helt annat spel som visades upp Dag 2 och över de två återstående varven som skulle spelas för att avgöra placeringen så utklassade Sverige det mixade laget från Portugal/Italien med hela 39-24 (!) i banvinster. Bland killarna var Rasmus Bergqvist bäst av alla med varven 25-26, där James Lindström också var tvåa på 26-27. Bland tjejerna var Felicia Vikström tvåa med varven 29-27, medan tyvärr Johanna Lindoff inte kunde avsluta lika bra som hon inlett, då varven blev snöpliga 36-33. Men att visa att man trots ett tungt nederlag ändå kan komma tillbaka lagmässigt så som Sverige visade upp Dag 2, fick ändå denna upplaga av U23 Challenge ett fint avslut även fast målet och förhoppningar om en bättre placering inte nåddes denna gången. 

 

Frågor till Sveriges coach Lars Kvael för en mer ingående analys och upplevelse av helgen har skickats ut och kommer att uppdateras vidare i denna artikeln under veckan. 

 

Länk till resultat (KVAL), U23 Challenge Vedano (ITA) 16-17 Mars
Länk till resultat (FINAL), U23 Challenge Vedano (ITA) 16-17 Mars

Skribent: Simon Levander
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png