Hoppa till sidans innehåll

SVERIGE I MEDALJSTRID

19 AUG 2015 16:37
Herrlaget närmare guldet än damerna.
  • Skapad: 19 AUG 2015 16:37

Första tävlingsdagen av VM i Lahti bjöd för svensk del på bra filtspel och mindre bra EB-spel. Det innebär att Sverige inför morgondagens avslutning jagar Tyskland. Men i både dam- och herrtävlingen är det ännu flera lag med i matchen. 

 

VM-banorna har denna dag konstant badat i sol och fått spelarna att söka skugga vid minsta möljighet. Nu är de möjligheterna ganska begränsad då det till exempel inte finns några träd ute på anläggningarna utan endast parasoll. Såväl spelarna som coacherna i de svenska lagen har dock hanterat värmen väl.

 

I damtävlingen vann Sverige det första varvet som gick på filten. Starkt bidragande till det var Marielle Svensson som gick blått. På det följande EB-varvet tappade dock Sverige väldigt mycket mot ett Tyskland som presterade på topp. Det gick sedan lite trögt för Sverige på dagens avslutande filtvarv samtidigt som flera av de andra nationerna sänkte jämfört med första varvet. Tyskland har alltså lyckats rycka åt sig en ledning trots att man spelat ett EB-varvv mindre. Lägg därtill att Anne Bollrich inte alls spelat bra på filten. På andra plats hittar vi Schweiz där framförallt Rebecca Webers "allez" har hörts många gånger. Sverige har i nuläget bronsplatsen, två slag före Tjeckien. Ytterligare åtta slag bakom finns Ryssland och Österrike. Imorgon väntar EB-Filt-EB innan lagtävlingen på damsidan är avslutad och världsmästarna korade. 

 

Josefin Hansson

 

Indivduellt bland damerna är Sveriges reserv Josefin Hansson bäst på en åttonde plats efter två starka varv på filten och en lite mer medioker dito på EB:n. Något som Josefin själv verkar hålla med om: 

- Det har gått lite bättre på filten än vad jag trodde innan och lite sämre på EB:n. Jag har fått till slagen i sluten av varven. 

Hur laddar du inför imorgon?

- Vila. Det har varit jobbigt att hålla fokus. 

 

Näst bästa svenska är Marielle Svensson på elfte plats. Josefin och Marielle har åtta respektive nio slag upp till ledande Stefanie Blendermann från Tyskland. 

 

De svenska herrarna har spelat tväremot damerna, det vill säga två varv EB och ett på filt. I matchen mot Tyskland finns en mycket tydlig trend, Sverige tar på filten och tappar på EB:n. Snittet på det senare underlaget är 22,4, eller som en av coacherna, Claes-Göran Andersson uttrycker saken: 

- Klart vi har underpresterat på EB:n. Över 21,5 i snitt på den här anläggningen är inte så bra. Vi blir ju till exmpel fullkomligt krossade av tyskarna på Salzburger V. 

Filtvarvet däremot såg väldigt bra ut för svensk del och alla i truppen andas optimsm vad gäller möjligheterna att komma ikapp och förbi Tyskland. Så här säger dagens svensk på herrsidan, Markus Nilsson:

- Vi ska döda dem på filten. Vi vet också att vi kan bli bättre på EB:n. 

Markus är som sagt dagens individuelle svensk och med i en stor och jämn toppstrid med över 25 spelare inom fem slag, Men, av spelarna där är nog Markus ensam om att ha slagit en sexa. Den kom på den alltmer beryktade Salzburger V på dagens sista varv: 

- Den första var ett par centimeter för lös, sen var det spridda skurar med för löst och för hårt, berättar Markus.

 

Markus och de andra svenska spelarna får imorgon chans att visa att de kan ännu lite bättre. Klockan 07.00 svensk tid drar spelet igång. Upplösningen av lagtävlingen kommer att ske någon gång cirka 16 svensk tid. 

 

Resultat VM Lahti

Bilder Lahti dag ett

 

 

Skribent: Christian Eriksson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-1 300x423.pngExtramaterial.
Se bilder från Inomhus-SM Lyssna på Mediaspikens podcast med avsnitt av den nya generalsekreteraren Lena Lindahl samt med Carl-Johan Ryner
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png