Hoppa till sidans innehåll

SVERIGES HERRAR I LEDNING

21 AUG 2013 20:58
Efter de tre inledande rundorna i Bad Münder leder Sveriges herrar lagtävlingen med fem slag före hemmafavoriten Tyskland.
  • Skapad: 21 AUG 2013 20:58

Bilden:Det svenska ankaret i herrlaget Lars Brown sätter bana 18 sista rundan, i bakgrunden syns en något slokörad Harald Erlbruch, Tyskland. FOTO Björn Dinau

Det är överraskande nog så att Sverige har plockat fem slag per runda på de två rundorna på Europabanan och tappat fem på det av tradition så starka svenska underlaget filt. På tredje plats i herrtävlingen ligger Schweiz, 12 slag efter Sverige.
Annars har den stora nyheten under dagen varit att Sverige gjorde ett byte, något som är ganska ovanligt i de här sammanhangen. Sveriges debutant Andreas Frejborn gjorde en stabil 21-runda på europabanan. Men varv två på filten, som inte gått så bra för honom på träningen, startade det knackigt. En fyra på bana två och ett par miss till ledde till ett byte på bana 8. Reserven Dan Trulsson, också han debutant, fick då räknas med i laget.
 
Individuellt ligger Lars Brown bäst placerad av svenskarna på en fjärdeplats, två slag från ledande Dennis Kapke, Tyskland och Karel Molnar, Tjeckien som delar ledningen på 66 slag över de hittills tre spelade varven.
 
Det svenska damlaget ligger på fjärde plats och har bara tre slag upp till tredjeplacerade Tjeckien. Upp till silvret är det ytterligare fyra slag och till ledande Österrike är det totalt 13 slag. Det mest uppseendeväckande är att storfavoriterna i hemmalaget Tyskland inte leder.
 
Individuellt har den seniordebuterande junioren Marielle Svensson visat upp ett fantastiskt spel och ligger på delad andra plats individuellt, bara ett slag från ledande tyskan Bianca Zodrow.
 
Imorgon är det två filtvarv och ett EB-varv för herrarna. För damerna återstår det ett filtvarv och två varv europabana.
Lagtävlingen avgörs alltså under torsdagen. På fredag är det final för det individuella slagspelet och VM avslutas på lördag med cupspel för de 32 bästa herrarna samt 16 bästa damerna.
VM följer du med fördel hos oss på bangolf.se. Där har vi länkar till liveresultat, bilder från tävlingen samt en Facebook-sida som uppdateras frekvent.

Interjuer efter VM:s första dag ser du nedan

Förbundskapten Jan Strandberg kommenterar första dagens spel under VM i tyska Bad Münder.

Debutanten Andreas Frejborn berättar om sin händelserika dag med bland annat ett 21-varv på europabanan samt ett byte varv två.

Debutanten Dan Trulsson blev inbytt redan varv två. Hör honom berätta om hur han upplevt det hela.

Bilder Lagtävling (OBS Glöm inte att gilla vår Facebooksida, där hittar du massor med klipp och bilder)

 


 


 Skribent: Jan-Åke Persson
E-post: This is a mailto link

TIDNINGEN BANGOLF

som interaktiv pdf 
Klicka på omslaget för att läsa

Omslag 2022-2 300x423.pngExtramaterial.
Att rapportera LOK-stöd, Fritidsbanken och strategisk plan
Läs äldre nummer av tidningen här
ANSLAGSTAVLAN
_________________ 

Waypoint Be your brand button

HCP-Online 190

Facebook 190

Camera 190

GAMMAL FOTOSIDA

Yotube.190

Vimeo logo

SISU

RB_puff_170

 

 

 

 

 

 

 

 besöksräknare 

besöksräknare

Postadress:
Svenska Bangolfförbundet
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Besöksadress:
H-Huset, Håstaholmen
824 42 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 0730477557
E-post: This is a mailto link

Se all info

Outlook-rjrqmpbr.png